Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Σύρος και Μύκονος χαράσουν υδατοδρόμια

Τατιάνα Ρόκου - 08 Ιούλιος 2013, 16:18

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με τη νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι.

Συνάντηση του δημάρχου κ. Γιάννη Δεκαβάλλα και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργου Βελισσαρίου καθώς και αιρετών του δήμου Σύρου - Ερμούπολης με εκπροσώπους της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν τη χάραξη υδατοδρομίου στην Σύρο. Την εταιρεία εκπροσωπούσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί ο δήμος από το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο δήμαρχος, “σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από πλευράς της εταιρείας, για την ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Σύμφωνα με τον νόμο 4146/2013 ‘Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις’, δίνεται άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου σε φυσικό, σε νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου ή δεύτερου βαθμού και σε ενώσεις προσώπων”.

Τόσο ο κ. Δεκαβάλλας, όσο και ο κ. Βελισσαρίου, υποστήριξαν πως, πρόκειται για ένα εγχείρημα “επένδυση για το νησί και επανάσταση για τον τουρισμό, και δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν την πρόταση ή τις προτάσεις που θα προκύψουν από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε πιθανά σημεία εγκατάστασης σημείου πρόσδεσης των υδροπλάνων στο λιμάνι καθώς και εναλλακτικές τοποθεσίες.

Ακολούθησε συνάντηση στην Μύκονο όπου κατατέθηκε η πρόταση της εταιρείας με τον κ. Χαραλάμπους με τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης τηςHellenic Seaplanes SA κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη και κ. Δημήτρη Μουρίκη, όπου συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση δημιουργίας κεντρικού υδατοδρομίου.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με τη νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα μπορούν να παίξουν έναν ρόλο υποστηρικτικό ίσως και για τις διακομιδές των ασθενών» και καταλήγοντας πως, “η νησιώτικη περιοχή δεν έχει παρά να υποστηρίξει και να δρομολογήσει τα υδροπλάνα, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε σε ποιες κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει η Αυτοδιοίκηση”, καθώς, “τα υδροπλάνα θα αποτελούν ένα έργο συγκοινωνιακό που θα συνυπάρχει με τα πλωτά μέσα και τα πλοία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top