Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Ελλάδα είναι στη πρώτη θέση στις πολωνικές κρατήσεις charter προς εξωτερικό

Τατιάνα Ρόκου - 10 Ιούλιος 2013, 14:50

Η συμφωνία τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Πολωνίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των Τουριστικών Οργανισμών Ελλάδος- Πολωνίας σε αντίστοιχες τουριστικές εκθέσεις και την ανταλλαγή σπουδαστών και εμπειρογνωμόνων τουριστικών σχολών, μεταξύ των δυο χωρών.

Η ενεργοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Πολωνίας, που επικυρώθηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή και θέματα διμερούς συνεργασίας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της υπουργού τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, με την υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας κα Joanna Mocha και την υφυπουργό Τουρισμού κα Katarzyna Sobierajska. Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Πολωνία.

Η σχετική συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των Τουριστικών Οργανισμών Ελλάδος- Πολωνίας σε αντίστοιχες τουριστικές εκθέσεις, και την ανταλλαγή σπουδαστών και εμπειρογνωμόνων τουριστικών σχολών, μεταξύ των δυο χωρών. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η υπουργός Τουρισμού δέχτηκε πρόσκληση από την ομόλογό της, να επισκεφτεί την Πολωνία, εντός του 2013 -μια πρόσκληση που η κα Κεφαλογιάννη αποδέχτηκε.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι στη πρώτη θέση στις πολωνικές κρατήσεις charter προς το εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς τις πρώτες θέσεις κατείχαν παραδοσιακά η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Στο διάστημα της παραμονής της στην Πολωνία, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με Έλληνες και Πολωνούς επιχειρηματίες, με στόχο την ανίχνευση ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα.
Η κα Κεφαλογιάννη παραχώρησε επίσης συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, στο “ΤVN”, αλλά και στο ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό “Podroze”, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός. Παράλληλα προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού, για όλες τις κατηγορίες των τουριστών.Στη φωτογραφία (από αριστερά), η υπουργός τουρισμού της Πολωνίας κα Joanna Mocha, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Τουρισμού κα Katarzyna Sobierajska.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top