Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕικοσιτετράωρη απεργία σε ΟΣΕ/Προαστιακό και στάση εργασίας στις αερομεταφορές αύριο
Αερομεταφορές

Εικοσιτετράωρη απεργία σε ΟΣΕ/Προαστιακό και στάση εργασίας στις αερομεταφορές αύριο

Στάση εργασίας της ΟΣΥΠΑ αύριο, από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, λόγω της συμμετοχής της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Καθηλωμένα και τα τρένα για μία ημέρα.

Η ΟΣΥΠΑ λαμβάνοντας υπόψη την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, “που συνεχίζει και επιδεινώνει την αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης, που στόχο έχει να στείλει στην ανεργία κι άλλους επιπλέον εργαζόμενους”, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αύριο, 16 Ιουλίου, με στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ αναφέρεται:
“Επισημαίνεται ότι στην προκηρυχθείσα στάση εργασίας εφαρμόζουμε το Ν.2224/1994 άρθρο 10 παρ. 1 με το οποίο καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1,2,4,5 και 6 του Ν.1915/1990 και ως εκ τούτου  σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία και το Ν.1264/1982, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα παρέχεται το παρακάτω έργο και θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:
Α) Πολιτικών και στρατιωτικών α/φών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.
Β) Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών α/φών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
Γ) Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Δ) Νοσοκομειακές πτήσεις.
Ε) Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.
Στ) Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Ζ) Μεριμνά για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την
ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων”.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αύριο αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Την Τρίτη 16 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο εκτός από τις τουριστικές αμαξοστοιχίες στις διαδρομές Ολυμπία – Πύργος – Κατάκωλο και Α. Λεχώνα – Μηλιές. Την ίδια μέρα οι συρμοί του Μετρό δε θα κινούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Επιβάτες με προορισμό το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται από τα express λεωφορεία του Αεροδρομίου. Λόγω της 24ωρης απεργίας ματαιώνονται επίσης τα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 16 Ιουλίου και τα πρωινά δρομολόγια της Τετάρτης 17 Ιουλίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024