Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Παρουσίαση της Νάξου και των 'μικρών' Κυκλάδων από ταξιδιωτικό ένθετο και site της Guardian

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Ιούλιος 2013, 14:52

Με την παραλία των Κουφονησιών να δεσπόζει στο τρισέλιδο αφιέρωμα στην Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, το ρεπορτάζ έχει αφετηρία την Νάξο, συνεχίζοντας στα Κουφονήσια και στην Ηρακλειά.

Με εξώφυλλό παράλια των Κουφονησίων κυκλοφόρησε το Σάββατο 13 Ιουλίου το εβδομαδιαίο ταξιδιωτικό ένθετο της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας “The Guardian” της Αγγλίας. Tο τρισέλιδο αφιέρωμα στην Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες με τίτλο “The Coast is Clear: Island Hopping in Secret Greece”, καθώς η βερσιόν του διαδικτυακού τόπου “Island-Hopping: Greece’s Small Cyclades” παρουσιάζει ένα ταξίδι στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες από την οπτική γωνία ενός πάτερα (ο δημοσιογράφος κ. Giles Fraser) που παίρνει την “διπλή ευκαιρία” να γνωρίσει κάτι καινούργιο, αλλά και μυθικό στον 10-χρόνο του γιο, Felix.

Με την παραλία των Κουφονησιών να δεσπόζει στο εξώφυλλο του εντύπου, το ρεπορτάζ έχει αφετηρία τη Νάξο, συνεχίζοντας στα Κουφονήσια και στην Ηρακλειά. Το δημοσίευμα συνοδεύει χάρτης, φωτογραφίες και μια ακόμη στήλη με πρακτικές πληροφορίες και προτεινόμενες δραστηριότητες.

Το αναλυτικό και με χιούμορ ρεπορτάζ αναφέρεται στις ευχάριστες εμπειρίες τους στα νησιά, χωρίς βέβαια να παραλείψει να αναφερθεί στο γνωστό μύθο της Αριάδνης της Νάξου.

Με λεπτομερείς περιγραφές απεικονίζει ο δημοσιογράφος την ξεχωριστή ομορφιά και βλάστηση της Νάξου, καθώς κάνει και αναφορές στην υπερβολικά γενναιόδωρη φιλοξενία, το φημισμένο καλό φαγητό και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Η ηρεμία και ησυχία καθώς και οι “τέλειες παραλίες” και “καταγάλανα” νερά των Κουφονησίων και της Ηρακλειάς εντυπωσιάζουν τον δημοσιογράφο κάνοντάς τον να χάσει την αίσθηση του χρόνου και να αισθανθεί και πάλι την παιδική ανεμελιά. Παράλληλα κάνει αναφορά στους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο ως ιδανικούς να απολαύσεις κανείς αυτή την ηρεμία.

“Αυτή είναι η Ελλάδα που δεν περίμενα. Ήσυχη, απομονωμένη, σχεδόν αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο…Για πρώτη φορά σε δεκαετίες έχω απαλλαγεί από το άγχος σχετικά με το σκοπό ή το επίτευγμα. Ποιος νοιάζεται για το πότε θα έρθει το  αυτοκίνητο να μας πάρει;”

Η επίσκεψη του δημοσιογράφου στην Νάξο, στα Κουφονήσια και στην Ηρακλειά, πραγματοποιήθηκε τον Μάιο κατόπιν πρόσκλησης και φιλοξενίας από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στα πλαίσια των δράσεων του φορέα για την προώθηση των πέντε νησιών που εκπροσωπεί (Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα) στον κλάδο του τουρισμού.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top