Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Μαραθώνας κορυφαίος ελληνικός τουριστικός προορισμός για Προσβάσιμο Τουρισμό
Προσβάσιμος Τουρισμός

Ο Μαραθώνας κορυφαίος ελληνικός τουριστικός προορισμός για Προσβάσιμο Τουρισμό

Στις 16 Ιουλίου, ο Δήμος Μαραθώνα βραβεύτηκε από το Υπουργείο Τουρισμού σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Ο Δήμος Μαραθώνα αναδείχθηκε φέτος κορυφαίος ελληνικός τουριστικός προορισμός, για την περίοδο 2012-2013, στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Προσβάσιμος Τουρισμός – Accessible Tourism”, του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας” (“European Destinations of Excellence” – EDEN).

Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ξεκίνησε το 2007, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη τουριστικά διαμορφωμένων, οι οποίοι εξελίσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Τη μελέτη και τεκμηρίωση του φακέλου της υποψηφιότητας εκπόνησε ο δρ. Άγγελος Φ. Βλάχος, σύμβουλος σε θέματα τουριστικής πολιτικής, στέλεχος παλαιότερα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στις 16 Ιουλίου, ο Δήμος Μαραθώνα βραβεύτηκε από το Υπουργείο Τουρισμού σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Αν. Λιάσκου, όπου έγινε και η σχετική παρουσίαση.

Τόσο ο ελληνικός νικητής-προορισμός, όσο και οι νικητές-προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν –σε ευρωπαϊκό επίπεδο– μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του 2013.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024