Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσβάσιμος Τουρισμός

Ο Μαραθώνας κορυφαίος ελληνικός τουριστικός προορισμός για Προσβάσιμο Τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 18 Ιούλιος 2013, 10:37

Στις 16 Ιουλίου, ο Δήμος Μαραθώνα βραβεύτηκε από το Υπουργείο Τουρισμού σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Ο Δήμος Μαραθώνα αναδείχθηκε φέτος κορυφαίος ελληνικός τουριστικός προορισμός, για την περίοδο 2012-2013, στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Προσβάσιμος Τουρισμός - Accessible Tourism”, του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας” (“European Destinations of Excellence” - EDEN).

Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ξεκίνησε το 2007, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη τουριστικά διαμορφωμένων, οι οποίοι εξελίσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Τη μελέτη και τεκμηρίωση του φακέλου της υποψηφιότητας εκπόνησε ο δρ. Άγγελος Φ. Βλάχος, σύμβουλος σε θέματα τουριστικής πολιτικής, στέλεχος παλαιότερα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στις 16 Ιουλίου, ο Δήμος Μαραθώνα βραβεύτηκε από το Υπουργείο Τουρισμού σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Αν. Λιάσκου, όπου έγινε και η σχετική παρουσίαση.

Τόσο ο ελληνικός νικητής-προορισμός, όσο και οι νικητές-προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν –σε ευρωπαϊκό επίπεδο– μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του 2013.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top