Τελευταία νέα
ΑρχικήΣυνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου με την Hellenic Seaplanes
Αερομεταφορές

Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου με την Hellenic Seaplanes

Συνάντηση εφ’όλης της ύλης και σε θετικό κλίμα είχε η διοίκηση της Hellenic Seaplanes με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τη διοίκηση της Hellenic Seaplanes τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Η Hellenic Seaplanes παρουσίασε το επενδυτικό της  πρόγραμμα και τους στόχους της προκειμένου αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια  με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει το νέο νομοσχέδιο αναγνωρίζοντας την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα και ότι οι νέες επενδύσεις που θα γίνουν για την ανάπτυξη του δικτύου των Υδατοδρομίων είναι πολύ σημαντικές, δεσμεύθηκε για την λεπτομερή εξέταση όλων των αιτημάτων που θα κατατεθούν και ότι θα τύχουν άμεσης ανταπόκρισης.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χαραλάμπους είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με τη νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Καταλήγοντας επισήμανε πως “τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν ένα νέο αλλά και βασικό πυλώνα της συγκοινωνιακής συνέχειας του νησιωτικού μας χώρου. Η στήριξη του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024