Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ASTA: Οι μυστικές υπηρεσίες να αναλάβουν την ασφάλεια των αερομεταφορών

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Σεπτέμβριος 2001, 00:00

Η ASTA<.>, American Society of Travel Agents, έστειλε επιστολή προς τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου ζητώντας να αναλάβουν<...>

οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Συγκεκριμένα, η επιστολή μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήρια των 26.000 μελών της Ένωσης, την βαθιά τους λύπη για τα συμβάντα, και την ελπίδα ότι δεν θα χαθούν και άλλες αθώες ζωές. Επίσης, τα μέλη της ASTA πιστεύουν ότι η ελευθερία για τα ταξίδια δεν θα είναι το επόμενο θύμα αυτής της κατάστασης.

"Πιστεύουμε ότι δεν είναι πλέον λογικό η ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών να βρίσκεται στα χέρια ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών. Παρά τις πολύ καλές τους προσπάθειες, η ασφάλεια δεν πρέπει να βρίσκεται στα χέρια τους, μιας και το κύριο αντικείμενο τους είναι η πώληση με κέρδος μεταφορικών υπηρεσιών στο κοινό. Η ασφάλεια του κοινού από επιθέσεις ξένων εχθρών ή εσωτερικών εγκληματιών είναι, και πρέπει να είναι, μια κυβερνητική υπόθεση.

Επίσης, πιστεύουμε ότι η επιλογή των καταλλήλων προσώπων που θα υπηρετήσουν αυτό τον σκοπό πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στο αεροπορικό μεταφορικό σύστημα, είναι η ασφάλεια να ανατεθεί σε ένα σώμα που το κοινό εμπιστεύεται πάρα πολύ. Οι Μυστικές Υπηρεσίες είναι κατάλληλα εφοδιασμένες για αυτό το σκοπό. Η αλληλεπίδραση και η ισορροπία πολλών παραγόντων που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ώστε να έχουμε ασφαλείς αεροπορικές πτήσεις είναι καλύτερα να αναλύονται από πράκτορες που στόχο έχουν να προστατεύουν και όχι μόνο να ερευνούν. Αυτές οι νέες ευθύνες για την προστασία των Αμερικανικών εμπορικών αερογραμμών είναι λογική προέκταση της αποστολής των Μυστικών Υπηρεσιών.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η επέκταση των αρμοδιοτήτων των Μυστικών Υπηρεσιών θα προκαλέσει αύξηση του προσωπικού τους και των αναγκών τους. Τις ίδιες ανάγκες θα έχει όμως και η δημιουργία οποιουδήποτε νέου σώματος που θα αναλάβει την ασφάλεια των αερομεταφορών. Αυτό το κόστος δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Και η λύση των Μυστικών Υπηρεσιών είναι η πιο γρήγορη".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top