Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Hellenic Seaplanes πραγματοποιεί συναντήσεις σε όλη την Κρήτη
Αεροπορικές εταιρίες

Η Hellenic Seaplanes πραγματοποιεί συναντήσεις σε όλη την Κρήτη

Συναντήσεις σε όλη την Κρήτη είχαν τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes τις τελευταίες μέρες με σκοπό την ανάπτυξη των υποδομών για τα υδροπλάνα.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις  στους Δήμους ΧερσονήσουΙεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Μίνωα Πεδιάδας και συνεχίστηκαν οι ήδη προχωρημένες συζητήσεις στον Δήμο Χανίων στην Σούδα, στα Σφακιά και στην Γαύδο.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Κρήτη 8 στο σύνολο, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes προσήλθαν στο διάλογο με τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις. Με εξαίρεση τον Δήμο Ρεθύμνου όπου έχει ήδη υπογράψει με άλλη εταιρεία για την αδειοδότηση μόνον, έναντι αμοιβής, κατέθεσε τις προτάσεις τις για αδειοδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία υδατοδρομίων στις υπόλοιπες πόλεις χωρίς καμία επιβάρυνση των δημόσιων φορέων, αναλαμβάνοντας όλο το κόστος η Hellenic Seaplanes.   

Όσον αφορά την Κρήτη οι σκέψεις αφορούν τουλάχιστον 8 προορισμούς σε Χανιά, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία, Χερσόνησο, Γαύδο, Σφακιά κλπ. που θα μπορούν μέσω ενός σχεδιασμού να ενώνονται ως προορισμοί, τουριστικά με εκδρομές και όχι μόνο, αφού παράλληλα μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν το υδροπλάνο ως μέσο μεταφοράς από έναν προορισμό σε άλλο.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: “Η προοπτική να καταστεί η Σητεία περιφερειακός κόμβος ενός δικτύου υδροπλοϊκής διασύνδεσης ως αφετηρία για άλλους προορισμούς, με παράλληλη σύνδεση του υδατοδρομίου με το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Σητείας θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο Δήμο μας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Ωστόσο για να προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας του υδατοδρομίου, είναι απαραίτητο να παρθούν προηγουμένως αποφάσεις από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και στη συνέχεια να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες”.

Σε όλες τις συναντήσεις επισημάνθηκε το γόνιμο κλίμα που έγιναν οι συζητήσεις και εστίασαν στην «τοπική ανάπτυξη» και επενδύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση!

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητο να κινηθούνε γρήγορα γιατί πρέπει να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια και να κατασκευαστούν πριν την νέα τουριστική σεζόν του 2014. Ωστόσο, για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια είναι απαραίτητο να παρθούν αποφάσεις από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρήσουν με τις συμβάσεις παραχώρησης για τα σημεία πρόσδεσης των υδροπλάνων όπου θα γίνεται η επιβίβαση & αποβίβαση των επιβατών.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της Κρήτης με την νησιωτική Ελλάδα πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Καταλήγοντας επισήμανε πως «είναι αναγκαίο να εξετάσουμε σε ποιες κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει η Αυτοδιοίκηση».

Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια  με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024