Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτους παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο αρέσει η δράση
Τάσεις

Στους παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο αρέσει η δράση

75 τοις εκατό των ενηλίκων ηλικίας 18-64 ετών σχεδιάζουν διακοπές με δράση. Η οδήγηση αυτοκινήτου Ράλλυ είναι πρώτο σε μια λίστα 27 δραστηριοτήτων που βρετανοί ενήλικες θέλουν να δοκιμάσουν στις διακοπές – και είναι η κορυφαία επιλογή για τους 55 + επίσης.

Τα τρία τέταρτα των ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 18 και 64 θέλουν να «πάνε οπωσδήποτε» σε ένα νέο άθλημα ή σωματική δραστηριότητα, ενώ είναι σε διακοπές, σύμφωνα με το νέο Post Office Travel Money Activity Barometer.

Η οδήγηση Ράλλυ αυτοκινήτου είναι η κορυφαία επιλογή σε έναν κατάλογο 27 δραστηριοτήτων από τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν μια νέα δραστηριότητα σε διακοπές. 58 τοις εκατό είπαν ότι θέλουν να το δοκιμάσουν σε μελλοντικές διακοπές και το ποσοστό αυτό αυξάνεται σχεδόν στα δύο τρίτα (65 τοις εκατό) των ατόμων ηλικίας 35-44. Ήταν η κορυφαία επιλογή για όσους δεν έχουν μαζί τους παιδιά, καθώς και με 38 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 55-64 ετών να θέλουν να μπουν για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ράλι αυτοκινήτου.

Η τάση αυτή για δράση που αποκαλύφθηκε  από την αναφορά του Ταχυδρομείου φαίνεται να είναι πιθανό να πρόκειται για σοβαρή πρόθεση, καθώς τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων ενηλίκων είχαν ήδη λάβει μέρος σε μία από τις 27 δραστηριότητες σε παρελθούσες διακοπές. Δεδομένου ότι μόνο το τρία τοις εκατό είπε ότι επηρεάστηκε από κάποιο πρόσφατο αθλητικό γεγονός, πιθανά ο αγωνιστικός γύρος από τον «The Stig» και από  τις διασημότητες που φιλοξενούνται στην τηλεοπτική εκπομπή Top Gear να έχει περισσότερη σχέση με το έντονο ενδιαφέρον με το αυτοκίνητο ράλι οδήγηση από ότι το Πρωτάθλημα της Formula 1.

Εκτός από την οδήγηση ράλι αυτοκινήτων, οι δραστηριότητες που συγκεντρώνουν  μεγαλύτερη προτίμηση ήταν σπορ περιπέτειας και όχι από εκείνα τα κλασικά συνηθισμένα, όπως η ποδηλασία, το ψάρεμα ή το γκολφ, τα οποία ήταν προτίμηση μόνο από το 27-28 τοις εκατό των ανθρώπων. Αντίθετα, τουλάχιστον το 40 τοις εκατό θέλει να δοκιμάσει αθλήματα με βάση το νερό. Καταδύσεις (49 τοις εκατό), θαλάσσιο σκι (47 τοις εκατό), ιστιοπλοΐα (44 τοις εκατό), ράφτινγκ (43 τοις εκατό), κανό (41 τοις εκατό) και το σέρφινγκ ή kite surfing (40 τοις εκατό) είχαν υψηλά ποσοστά.

Ομοίως το σνόουμπορντ (41 τοις εκατό) και η πεζοπορία στη ζούγκλα (45 τοις εκατό), τα οποία ήταν οι άλλες κορυφαίες επιλογές της πρώτης δεκάδας. 40 τοις εκατό θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο sandboarding.

Στην ερώτηση πόσο επιπλέον θα πλήρωναν για να δοκιμάσουν μια δραστηριότητα, το υψηλότερο ποσό που θα ξόδευαν όσοι απάντησαν ήταν £126 για κατάδυση ουρανού. Για τις περισσότερες δραστηριότητες το ποσό που θα ξόδευαν ήταν σε ένα εύρος από £ 48 (mountain biking) ως £ 95 (παραπέντε), αν και ο μέσος όρος για μια εμπειρία οδήγησης ράλι ήταν σχεδόν £ 112.

Ωστόσο, οι έλεγχοι των τιμών από το Post Office Travel Money σε μια σειρά από υπερπόντιους προορισμούς αποκάλυψε ότι καμία εμπειρία ράλι οδήγησης δεν εμπίπτει στα £ 112. Η χαμηλότερη τιμή ήταν για μια Subaru Rally Experience έξι γύρων στη Μελβούρνη περίπου στις £ 167, ενώ μια Subaru Rally Experience δέκα γύρων στο Παρίσι στοίχιζε πάνω από £ 338. Η μοναδική εμπειρία με αυτοκίνητο ράλι που ήρθε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού ήταν με £ 99 για το ωριαίο Thrill Rally στο οποίο περιλαμβάνονται 12 λεπτά οδήγησης στην Silverstone. Οι τουρίστες που θέλουν να κάνουν τις άλλες εννέα κορυφαίες πιο προσδοκώμενες δραστηριότητες έχουν πολλές περισσότερες τοποθεσίες για να επιλέξουν στην Ευρώπη και πέραν αυτής που είναι κοντά στον προϋπολογισμό των επιπλέον χρημάτων που πρέπει να πληρώσουν :

Καταδύσεις: Οι προϋπολογιζόμενες £83 θα κάλυπταν μια εμπειρία μονής κατάδυσης Discover Scuba Diving στο σύνολο των οκτώ προορισμών της δημοσκόπησης. Αυτές κυμαίνονται από το Gozo (£ 36) στο Algarve (£ 80).
Θαλάσσιο σκι: Οι άνθρωποι θα πλήρωναν £ 64 για να δοκιμάσουν θαλάσσιο σκι και αυτό θα καλύψει εύκολα ένα μάθημα για  αρχάριους στις Μαλδίβες (£ 43), στην Κρήτη (£ 44) ή στο Fort Lauderdale της Φλόριντα (£ 57).
Πεζοπορία στη ζούγκλα: Η Ταϊλάνδη είναι φθηνότερη με ένα εύρος κόστους μεταξύ £15 και £48 για περιηγήσεις με τα πόδια. Ένα οδοιπορικό με £70 σε τροπικό δάσος στην Κόστα Ρίκα, επίσης, είναι στο πλαίσιο του προϋπολογισμού των £ 80.
Ιστιοπλοΐα: Οι παραθεριστές θα πρέπει να περιμένουν να πληρώσουν περισσότερα από ότι τα £ 75 του προϋπολογισμού για ένα εισαγωγικό μάθημα RYA. Η έρευνα του Ταχυδρομείου διαπίστωσε ότι αυτά τα μαθήματα κοστίζουν £ 266 – £ 300 στον Πόρο, την Κέρκυρα, τη Σαρδηνία και τη Μαγιόρκα. Το προϋπολογιζόμενο ποσό θα μπορούσε να καλύψει μια πλεύση μισής ημέρας από το Κέιπ Τάουν (£ 51).
Ράφτινγκ: Οι άνθρωποι που θέλουν να δαπανήσουν κατά μέσο όρο £ 68 για να δοκιμάσουν rafting θα τους μείνουν και χρήματα στο αυστριακό Τιρόλο (£ 40), στους Ιταλικούς Δολομίτες (£ 43), στο Βόρνεο (£ 54) και στο Banff στον Καναδά (£ 58) αλλά θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και £ 80 για την μια εμπειρία στην ελβετική Interlaken.
Κανό: Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο κανό θα μπορούσαν επιλέξουν οποιονδήποτε από τους 10 προορισμούς της έρευνας, καθώς όλοι αυτοί ενέπιπταν στο £ 57 του προϋπολογισμού. Μια μέρα κανό στον ποταμό Δούναβη κοντά στη Βουδαπέστη είναι η οικονομικότερη περίπτωση – κάτω από £ 5.
Αλεξίπτωτο πλαγιάς: Οι £53, για παράλληλες πτήσεις στο Algarve είναι πολύ λιγότερο από ότι τις £95 που δήλωσαν ότι θα ξόδευαν για να δοκιμάσουν αυτό το άθλημα υψηλής αδρεναλίνης. Θα μπορούσε επίσης κάποιος να έχει πάει για αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Τενερίφη για £ 80, αλλά θα πρέπει να βρει επιπλέον £ 11 στην Ανδαλουσία.
Snowboarding: Οι £ 81 δεν θα χρηματοδοτούσαν είτε ιδιωτικά είτε ομαδικά μαθήματα στους περισσότερους προορισμούς χειμερινών σπορ της έρευνας. Ωστόσο, θα καλύψει ένα δίωρο μάθημα είτε στο Μπάνσκο Βουλγαρίας (£ 47), είτε το ιταλικό θέρετρο Selva (£ 62).
Kite surfing: μια ώρα ιδιαίτερο μάθημα σε τέσσερα ευρωπαϊκά θέρετρα και στο Resort Olhuveli στις Μαλδίβες όλα είναι στο μέσο όρο των £ 59 που οι ερωτηθέντες θα ξόδευαν για να δοκιμάσουν kite surfing. Η Κρήτη ήταν φθηνότερη σε λίγο πάνω από £ 44, αλλά ένα πρόγραμμα αρχαρίων θα κόστιζε £ 400.

Ο Paul Havenhand, Επικεφαλής του Ταχυδρομείου, δήλωσε: «Το Βαρόμετρο δραστηριοτήτων απέδειξε ότι υπάρχει πραγματική όρεξη στο «να πρέπει να πάει» σε έναν εκπληκτικό αριθμό σπορ περιπέτειας και ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να έχουν την πρώτη τους εμπειρία από αυτά, ενώ είναι σε διακοπές, τότε δηλαδή που έχουν το χρόνο να δοκιμάσουν κάτι που πάντα ήθελαν να κάνουν.

 “Ωστόσο, θα πρέπει να προϋπολογίζουν προσεκτικά και να έχουν μαζί τους αρκετό ξένο συνάλλαγμα για να καλύψουν το κόστος των εν λόγω δραστηριοτήτων. Η έρευνά μας έδειξε ότι οι άνθρωποι ήταν ρεαλιστές σχετικά με το κόστος ορισμένων αθλημάτων, αλλά όχι για κάποια άλλα. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι το κόστος της εκμάθησης μιας νέας δεξιότητας με σειρά μαθημάτων, σε σχέση με μια  μόνη  δοκιμή ήταν πολύ πιο ακριβό.

 «Είναι σημαντικό ότι οι τουρίστες αναγνωρίζουν την αξία του να έχουν ξένο νόμισμα μαζί τους και την εξοικονόμηση που μπορεί να γίνει όταν πάρεις μετρητά πριν ξεκινήσεις. Ένας άλλος οικονομικά αποδοτικός, καθώς και ασφαλής, τρόπος για να μεταφέρουν μετρητά είναι σε ένα προπληρωμένο Ταχυδρομικό βάουτσερ που διατίθεται σε οκτώ νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων ευρώ και δολαρίων ΗΠΑ.

 «Οι περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε – 77 τοις εκατό – μας είπαν ότι θα θέλουν να είναι σίγουροι ότι γίνεται σωστή καθοδήγηση από έμπειρους ειδικούς και επίσης θα πρέπει να τους παροτρύνουμε να ελέγξετε πριν την αναχώρηση από το σπίτι ώστε να έχουν τη σωστή ταξιδιωτική ασφάλιση για την κάλυψη όλων των ενδεχομένων. “

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024