Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠαρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΛΠ σε αντιπροσωπεία της IMCO
Λιμένες

Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΛΠ σε αντιπροσωπεία της IMCO

Επίσκεψη 15μελούς Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (IMCO) πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ ΑΕ.

Δεκαπενταμελής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (IMCO) επισκέφθκε σλημερα τα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ ΑΕ.

Οι συμμετέχοντες ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Malcolm Harbour (UK) συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ, κ. Γιώργο Ανωμερίτη και τα επιτελικά στελέχη του Οργανισμού (κ.κ. Π. Πετρουλή, Στ. Χατζάκο, Δ. Σπύρου και Θ. Καρλή) και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του επιβατηγού και εμπορικού λιμένα του ΟΛΠ ΑΕ.

Κύρια θέματα των συζητήσεων των δύο πλευρών υπήρξαν:
α) η ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων στα λιμάνια
β) η ελεύθερη εγκατάσταση μέσω παραχωρήσεων
γ) η απελευθέρωση των επαγγελμάτων
δ) οι ελεύθερες ζώνες κ.ά.

Η ενημερωτική συνάντηση έγινε με σκοπό την ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου στα πλαίσια των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας του 2014.

Ο κ. Ανωμερίτης μετά την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και οικονομικών δεικτών του ΟΛΠ ΑΕ παρουσίασε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΛΠ ΑΕ, το οποίο κινείται εντός του πλαισίου των Ευρωπαϊκών λιμενικών πολιτικών και της ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων), μετατρέποντας το Λιμάνι του Πειραιά σε κύριο κόμβο για την  κρουαζιέρα και τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων. Όπως τόνισε κλείνοντας την εισήγηση του: “Μέσα σε μια ταραγμένη περιοχή, με τα γεγονότα στη Βορ. Αφρική, Αίγυπτο, Συρία, Λίβανο και άλλες όμορες χώρες να δημιουργούν νέα δεδομένα στις θαλάσσιες μεταφορές, ο Πειραιάς αποτελεί με το μεγάλο μέγεθος του δύναμη ασφάλειας και ανάπτυξης για το σύνολο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το λιμάνι του Πειραιά εξελίσσεται, πέρα από τη ναυτιλία, σε κέντρο Τουρισμού και Πολιτισμού, με ευρύτατες δυνατότητες μέσω παραχωρήσεων προσέλκυσης νέων επενδύσεων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024