Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθοριστικό γεγονός για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην πόλη
Λιμένες

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθοριστικό γεγονός για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην πόλη

Στην ανάγκη ταχείας εισόδου διεθνώς αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ιδανικά με παραχώρηση συγκεκριμένων λιμενικών δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένους παραχωρησιούχους, αλλά χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, συμφώνησαν οι διοικήσεις του ΣΒΒΕ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου και αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Χασδάι Καπόν συναντήθηκε με τη νυν και απελθούσα ηγεσία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ.κ. Σαββάκη και Πέντζο και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σταύρου.  

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους υπήρξε συμφωνία ότι το καθοριστικό γεγονός για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην πόλη είναι η έλευση διεθνώς αξιόπιστων, στο αντικείμενο της δραστηριότητας τους, στρατηγικών επενδυτών, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα στις δραστηριότητες των εμπορευματοκιβωτίων, του χύδην φορτίου και των κρουαζιερόπλοιων.

Σημειώθηκε ότι ναι μεν η ιδανική λύση είναι η παραχώρηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένους παραχωρησιούχους, ωστόσο τονίστηκε ότι η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο στον ανταγωνισμό, εθνικό και περιφερειακό. Επιπλέον, όπως προέκυψε στη διάρκεια του διαλόγου, όποια και εάν είναι η τελική επιλογή πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα, ούτως ώστε να αναλάβουν τις προαναφερθείσες τρείς δραστηριότητες παγκοσμίου εμβέλειας και αξιοπιστίας σχήματα.  

Επιπροσθέτως υπήρξε συμφωνία ότι πρέπει να υπάρξουν ανάλογες εξελίξεις στον τομέα της μεταφοράς εμπορευμάτων από τους σιδηρόδρομους της χώρας  που θα ενισχύσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε περιφερειακό επίπεδο.

Συζητήθηκε επίσης το αίτημα του Δήμου να αναλάβει την διαχείριση της Πρώτης Προβλήτας, η οποία εδώ και χρόνια είναι πόλος πολιτισμού και ψυχαγωγίας για την πόλη  και δεν εξυπηρετεί λιμενικές λειτουργίες και ο ΣΒΒΕ συμφώνησε να υποστηρίξει αυτό το αίτημα του Δήμου.
      
Αλλά θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης ήταν η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον ΣΒΒΕ σε θέματα πολιτικών απασχόλησης και κατάρτισης, των   κοινωνικών δράσεων του ΣΒΒΕ, και των μελών του στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και της δημοσιονομικής αυτονομίας των δήμων ως εργαλείο τοπικής αναπτυξιακής πολιτικής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024