Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Ταξίδι Ιταλών travel bloggers στην Ελλάδα

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Σεπτέμβριος 2013, 13:41

Το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε δύο ταξίδια Ιταλών travel bloggers στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Μετέωρα και τη Χαλκιδική, για την προβολή και την προώθησή τους στα ιταλικά blogs ταξιδίων vologratis.org και blogdiviaggi.it.

Οι Ιταλοί travel bloggers Andrea Petroni και Valentina Venanzi, που διαχειρίζονται το ιταλικό blog ταξιδίων vologratis.org, ταξίδεψαν στην Αθήνα από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης επίσκεψης τους στη χώρα μας, επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης και του Σουνίου, περιηγήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν tour στην Αττική Ριβιέρα, ταξίδεψαν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στόχος του ταξιδιού τους ήταν να ανακαλύψουν την Αθήνα και να την περιγράψουν στους αναγνώστες τους ως προορισμό city break, τον οποίο οι Ιταλοί μπορούν να επισκέπτονται καθόλη τη διάρκεια του έτους.Το ταξίδι των Ιταλών travel bloggers Chris Cappello και Marta Lazzarin του travel blog blogdiviaggi.it, με τίτλο “Grecia on the Road”, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου από τη Θεσσαλονίκη, όπου οι bloggers παρέμειναν για δύο μέρες, προκειμένου να περιηγηθούν στην πόλη. Mετά από μία μονοήμερη εκδρομή στα Μετέωρα και ξενάγηση στα μοναστήρια, ταξίδεψαν στη Χαλκιδική, ανακαλύπτοντας μέσα από ένα road trip, τη μοναδική φυσική ομορφιά της και τις αμέτρητες παραλίες της. Στις 3 Σεπτεμβρίου αναχώρησαν για τη Ρώμη.

Καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι travel bloggers ανέβαζαν φωτογραφίες στα social media (facebook, twitter, instagram, foursquare), ενώ μετά την επιστροφή τους θα περιγράψουν αναλυτικά στα blog τους τα μέρη που επισκέφτηκαν και τις εμπειρίες που έζησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, προκειμένου να τα μοιραστούν με τους αναγνώστες τους.

Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος των ταξιδιών των Ιταλών travel bloggers συμμετείχαν ξενοδοχεία, εστιατόρια και bars της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν με επιτυχία τα ταξίδια, o Δήμος Καλαμπάκας, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top