Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χωρίς τουριστικά λεωφορεία οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη λόγω οφειλών του Δημοσίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Σεπτέμβριος 2013, 12:00

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης προχωρά σε κινητοποιήσεις λόγω οφειλών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών.

Τα τουριστικά λεωφορεία, που μεταφέρουν περίπου 6.500 μαθητές των νομών Θεσσαλονίκης, Κικλίς και Χαλκιδικής στα σχολεία τους, έχουν διακόψει τα δρομολόγιά τους από προχθές, Τετάρτη, καθώς ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης προχωρά σε κινητοποιήσεις λόγω οφειλών.

Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος, οι οδηγοί και ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων είναι απλήρωτοι για όλο το 2012, ενώ τους ζητήθηκε να υπογράψουν παράταση σύμβαση με μειώσεις 40%-70% στις αμοιβές τους.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης καταγγέλλει ακόμα, ότι ενώ έχουν ενημερωθεί ότι έχουν βρεθεί να χρήματα για να πληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, δεν μπορούν να εκταμιευθούν, γιατί δεν υπάρχει διευθυντής στην αρμόδια υπηρεσία και ο αναπληρωτής διευθυντής δηλώνει αναρμόδιος για να υπογράψει.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μιχαήλ Πεζίκογλου, “ουσιαστικά, από το υπουργείο ζητείται περαιτέρω μείωση της αμοιβής μας, σαν να λέμε για παράδειγμα ότι ένα δρομολόγιο κόστους 100 ευρώ μέχρι τον Ιούνιο, θα πληρώνεται τώρα 26 ευρώ. Δεχόμαστε να παραταθούν οι συμβάσεις μας με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προέβλεπε η τροπολογία για την παράτασή τους. Η τροπολογία ήδη προέβλεπε, στις 30/6/2013, μείωση 17%, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περαιτέρω πτώση στο κόστος των δρομολογίων, όπως προβλέπει η ΚΥΑ 24001/11-06-2013. Μέχρι να βρεθεί λύση στο αίτημά μας και μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ, καθώς και η απόφαση αναδρομικής ισχύος για τις μεταφορές που θα πραγματοποιηθούν πριν από την υπογραφή της σύμβασης, δεν πρόκειται να δεχτούμε την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μεταφοράς”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top