Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠαραδοσιακός τρύγος και συγκομιδή μήλων στο Daphne's Club Hotel Apartments
Ξενοδοχεία

Παραδοσιακός τρύγος και συγκομιδή μήλων στο Daphne's Club Hotel Apartments

Ξενοδόχοι και παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα συνεργάστηκαν για άλλη μια φορά αρμονικά και παραδειγματικά για την ανάδειξη της περιοχής τους.

Για άλλη μια φορά φέτος, το eco-friendly οικογενειακό ξενοδοχείο Daphne’s Club Hotel Apartments στη Συκιά Κορινθίας, σε συνεργασία με το Κτήμα Λιακόπουλου στο Μελίσσι Κορινθίας, οργάνωσε παραδοσιακό τρύγο για τους επισκέπτες  του. Τα βιολογικά σταφύλια της τοπικής ποικιλίας “Ροδίτης” που συλλέχτηκαν από τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες τρυγητές προορίζονται για την παρασκευή του λευκού οίνου του Κτήματος, τη μονοποικιλιακή “Θοίνη”. Η “Θοίνη” είναι η πρώτη πολύ πετυχημένη προσπάθεια οινοποίησης του νεαρού αγρότη, μουσικού και ξενοδόχου κ. Δημήτρη Λιακόπουλου (Hotel Lido, Μελίσσι), ο οποίος σε συνεργασία με τον φιλέλληνα οινολόγο Γιόχαν Σεμπάστιαν, δημιούργησαν ένα κρασί φρουτώδες και δροσιστικό, ιδανικό για τα ελαφρά γεύματα του ελληνικού καλοκαιριού, δίπλα στο κύμα.
 
Μια εβδομάδα αργότερα ήταν η σειρά της συγκομιδής μήλων στο Κτήμα Ασπροποταμίτη στο Μάννα Κορινθίας. Η θέα των φορτωμένων από καρπούς δέντρων και το μεθυστικό άρωμα που ανέδυαν, σε συνδυασμό με την ώρα που επιλέχτηκε για τη συγκομιδή (αργά το απόγευμα ως τη δύση του ήλιου), δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια εμπειρία πραγματικά παραδεισένια. Ειδικά για τα παιδιά, η πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα ελευθερίας στη φύση και ενός διαφορετικού “παιχνιδιού” έμεινα ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους. Σε αυτό καθοριστική ήταν η συμβολή των δύο νεαρών αγροτών Χρήστου και Ευαγγελίας Ασπροποταμίτη, οι οποίοι με το κέφι τους και τις παιδαγωγικές τους γνώσεις (η Ευαγγελία είναι νηπιαγωγός) κατόρθωσαν να μετατρέψουν μια αμιγώς αγροτική εργασία σε ένα πανηγύρι αισθήσεων και διασκέδασης. Τη συγκομιδή ακολούθησε εργαστήρι παρασκευής μαρμελάδας και κέικ από μήλο στο ξενοδοχείο Daphne’s Club Hotel Apartments.
 
Με τον τρόπο αυτό, ξενοδόχοι και παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα συνεργάστηκαν για άλλη μια φορά αρμονικά και παραδειγματικά για την ανάδειξη της περιοχής τους και των λιγότερο προβεβλημένων αλλά υπέροχων εμπειριών που μπορεί κανείς να βιώσει ως επισκέπτης της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024