Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗμερίδα γνωριμίας με τα οινικά προϊόντα και τη γαστρονομία της δυτικής Μακεδονίας
Ημερίδες

Ημερίδα γνωριμίας με τα οινικά προϊόντα και τη γαστρονομία της δυτικής Μακεδονίας

Η εκδήλωση 'Οίνος, Γαστρονομία, Παράδοση' στόχο είχε την προβολή του οινολογικού και γαστρονομικού πλούτου της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την ταυτόχρονη ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της περιοχής

Ημερίδα με θέμα “Οίνος, Γαστρονομία, Παράδοση” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Κτήμα Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα. Μία πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού Ομίλου Παντελίδης, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, καθώς βρήκε συνοδοιπόρους, οινοποιεία, παραγωγούς τροφίμων, αλλά και συλλόγους της δυτικής Μακεδονίας.
 
Η εκδήλωση, που στόχο είχε την προβολή του οινολογικού και γαστρονομικού πλούτου της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και την ταυτόχρονη ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της περιοχής, προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων οινόφιλων. Δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να δοκιμάσει τα κρασιά των οινοποιών της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και να συνδυάσει γεύσεις προϊόντων ενσωματωμένων στην τοπική κοινωνία.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τέτοιας μορφής πρωτοβουλίες, έδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 
Ο επικεφαλής του ομίλου, κ. Ιάκωβος Παντελίδης, επισήμανε: “Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι από κοντά τα τοπικά προϊόντα αλλά και τα οινοποιεία της περιοχής”.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες του εγχειρήματος το οποίο όμως στέφθηκε με επιτυχία. “Η αποτίμηση μας δικαιώνει. Η δεύτερη συνάντηση που θα γίνει σε ένα χρόνο θα είναι αρτιότερη και θα έχει και κάποιες προσθήκες, προκειμένου να αναδείξουμε τον πλούτο της δυτικής Μακεδονίας”.

Από την πλευρά της, η κα Ολυμπία Παντελίδου, στην οποία ανήκει και η ιδέα της διοργάνωσης, στην σύντομη τοποθέτησή της, σημείωσε: “Η εκδήλωση αυτή, φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, καθώς στόχος είναι η τουριστική προβολή της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της, που είναι οι φυσικές της ομορφιές, τα προϊόντα της, αλλά και το ψηφιδωτό των ανθρώπων, με τις διαφορετικές καταβολές, που την κάνουν τόσο ιδιαίτερη”.

Η αρχιτέκτων μηχανικός και σχεδιάστρια κα Λιάνα Παπαδοπούλου, βασική συντελεστής της εκδήλωσης, δίνει τη δική της οπτική στο θέμα εμφάνισης και σχεδιασμού μίας ετικέτας κρασιού αλλά και στο γενικότερο εταιρικό σχεδιασμό. “Η αισθητική προσέγγιση στις ετικέτες και τις συσκευασίες κρασιού και τροφίμων τα τελευταία χρόνια είναι αφαιρετική και clean cut, για να επικοινωνεί άμεσα και ξεκάθαρα το κόνσεπτ του προϊόντος, χωρίς να κουράζει με περιττή οπτική πληροφορία”.

Την εκδήλωση συντόνισε, ο εκδότης της εφημερίδας “Πτολεμαίος” και του e-ptolemeos.gr, κ. Αντώνης Πουγαρίδης, ο οποίος κατέληξε στο ότι απαιτείται η καλλιέργεια κουλτούρας συνεργατικότητας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Επίσης το “παρών” στη εκδήλωση έδωσαν ο υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης, οι κ.κ. δήμαρχοι Εορδαίας Π. Βρυζίδου, Βοΐου Π. Ορφανίδου και Αμυνταίου Ι. Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Παπαδόπουλος, καθώς και πλήθος άλλων αυτοδιοικητικών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Κτήμα Άλφα, Οινοποιείο ΕΑΣ Αμυνταίου, ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ Winery, Bellias Wines, Κτήμα Βογιατζή, Οινοποιείο Διαμαντής, Κτήμα Dio Fili, Κτήμα Ζανδέ, Κτήμα Καρανίκα, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Νάκος, Κτήμα Maggel, Κτήμα Στεργίου, Οινοποιείο Χατζής, Μπελλής ΑΒΕΕ, Πιπεριές Ναουμίδης, Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ, Τυροκομικά Στάνη, Rastal, Κριτσίνι Χάνογλου, Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας, Θρακική Εστία Εορδαίας, Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

Ο Όμιλος Παντελίδη έχει στην ιδιοκτησία του, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Hotel Pantelidis στην Πτολεμαΐδα δυναμικότητας 85 δωματίων με πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, το Chalet Sourino στον ιστορικό δήμο Κλεισούρα Καστοριάς με δυναμικότητα 35 δωματίων κτισμένο αμφιθεατρικά και το Κτήμα Παντελίδη, έναν καταπράσινο χώρο 15 στρεμμάτων με δυνατότητα να φιλοξενεί κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024