Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρώτη η Σκύρος στη δημιουργία υδατοδρομίου
Αερομεταφορές

Πρώτη η Σκύρος στη δημιουργία υδατοδρομίου

Η πρόταση της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ / Hellenic Seaplanes SA αφορά στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου στη Σκύρο μέχρι το Φεβρουάριο του 2014, με ανάληψη όλου του κόστους από την εταιρεία.

Πρώτη η Σκύρος ανοίγει το “χορό” των υδατοδρομίων ολοκληρώνοντας της διαδικασίες κατάθεσης προτάσεων για υδατοδρόμιο στην Σκύρο, με τη λήξη της προθεσμίας της προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφερομένων για την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου στο νησί. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης των εγγράφων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, συνεδρίασαν και προχώρησαν στον επόμενο κύκλο συζήτησης και διαπραγμάτευσης των λεπτομερειών του υδατοδρομίου.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης  τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes SA, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο κ. Μιχάλης Ασσαριώτης, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής παρουσίασαν την πρότασή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες.

Η πρόταση της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ / Hellenic Seaplanes SA αφορούσε την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 αναλαμβάνοντας όλο το κόστος η Hellenic Seaplanes SA. Αναλύθηκαν όλα τα σενάρια της  ανάπτυξης του υδατοδρομίου αλλά και το όφελος που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία στην αμέσως επόμενη τουριστική περίοδο του 2014 που θα μπορούν μέσω ενός σχεδιασμού να ενώνονται ως προορισμοί, τουριστικά με εκδρομές και όχι μόνο, αφού παράλληλα μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν το υδροπλάνο ως μέσο μεταφοράς από έναν προορισμό σε άλλο.

Ο κ. Αντωνόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε: “Η προοπτική να καταστεί η Σκύρος κόμβος ενός δικτύου υδροπλοϊκής διασύνδεσης για άλλους προορισμούς θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο νησί μας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής”.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA δήλωσε ο πόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση όλης της νησιωτικής Ελλάδας πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Η Σκύρος ξεκίνησε τη διαδικασία και θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά, αλλά και λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας. Καταλήγοντας επισήμανε πως η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024