Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚαστανομάζεμα στην Ορεινή Ναυπακτία
Οικοτουρισμός

Καστανομάζεμα στην Ορεινή Ναυπακτία

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου επέλεξε φέτος το ξενοδοχείο Crystal Mountain Hotel να γίνει η συγκομιδή της σοδειάς στο ιδιόκτητο καστανόδασός, έκτασης 29 στρεμμάτων, που είναι γεμάτο από καστανιές του είδους Μαρόνια.

Χάρη στην αφθονία του κάστανου και της παραγωγής παραδοσιακού τσίπουρου, κάθε Οκτώβριο στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας αναβιώνει η γνωστή πλέον “Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου”, από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του γραφικού χωριού. Όλο το μήνα, οι κάτοικοι της Άνω Χώρας ανηφορίζουν προς τους διάσπαρτους καστανόλογκους και μαζεύουν τη σοδειά. Το κάστανο στήριζε την οικονομία του χωριού από τα χρόνια του Βυζαντίου. Έτσι, οι καστανιές καλλιεργούνται αιώνες τώρα στο χωριό, ενώ οι άγριες κοσμούν τις γύρω βουνοπλαγιές ανάμεσα στα έλατα.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου επέλεξε φέτος το ξενοδοχείο Crystal Mountain Hotel να γίνει η συγκομιδή της σοδειάς στο ιδιόκτητο καστανόδασός, έκτασης 29 στρεμμάτων, που είναι γεμάτο από καστανιές του είδους Μαρόνια, εκλεκτά, βελούδινα και γνωστά για το μεγάλο μέγεθος τους. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να επισκεφτούν το καστανόδασος και να μαζέψουν όσα κάστανα θέλουν. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζεστή καστανόσουπα, ψητά κάστανα, διάφορους μεζέδες, καθώς και το τοπικό τσίπουρο που παράγεται από την απόσταξη της περίφημης “Μαλαγουζιάς”. Πρόκειται για την τοπική ποικιλία σταφυλιών που καλλιεργείται στα ορεινά Κράβαρα εδώ και αιώνες. Όσο για τα παιδιά θα οργανωθούν πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο καστανόδασος.

“Είμαι πολύ περήφανη που επιμένουμε και διατηρούμε την παράδοση και τα τοπικά έθιμα με τα οποία οι γονείς μας μεγάλωσαν.Το ξενοδοχείο μας ‘αγκαλιάζει’ πάντα τη γιορτή αυτή και σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την Ορεινή Ναυπακτία τον Οκτώβριο τον μήνα με τα ομορφότερα χρυσοκόκκινα χρώματα”, δήλωσε η κα Πωλίνα Παπαϊωαννίδη, η νεότερη της οικογένειας και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Crystal Mountain Hotel.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024