Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕρώτηση για την ασφάλεια των αεροδρομίων κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ.

Ερώτηση για την ασφάλεια των αεροδρομίων κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ.

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης, ο Συντονιστής της ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών-Επικοινωνιών Αθ. Χειμάρας […]

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης, ο Συντονιστής της ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων<...> της Ν.Δ.<.> Νικήτας Κακλαμάνης, ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών-Επικοινωνιών Αθ. Χειμάρας και ο αναπληρωτής του Τομέα Μεταφορών-Επικοινωνιών Ν. Αγγελόπουλος, σχετικά με την ασφάλεια των αεροδρομίων της χώρας, υπό τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στα αεροδρόμια της χώρας μας, είναι σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και απαιτήσεις, όπως αυτές καθορίζονται επακριβώς από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO-ANNEX 17, Doc 8973-ECAC/Doc 30).

Επίσης ζητούν να πληροφορηθούν αν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και το εκπαιδευμένο προσωπικό, για την υλοποίηση των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας στα Αεροδρόμια της χώρας, αν ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα, ο υφιστάμενος Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας Πολιτικής Αεροπορίας, ή μήπως είναι αναγκαίο να αναθεωρηθεί και βελτιωθεί.

Οι τρεις βουλευτές ρωτούν τέλος, αν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, ενδείκνυται η εν λευκώ ανάθεση των κρίσιμων θεμάτων ασφαλείας (έλεγχος επιβατών, χειραποσκευών κ.λ.π.) σε ιδιώτες, όπως γίνεται στο νέο Αεροδρόμιο 'Ελ. Βενιζέλος", χωρίς την εποπτική και ουσιαστική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υ.Π.Α., ή θα πρέπει να επανεξετασθεί το όλο θέμα.

Ζητούν τέλος να κατατεθεί στη Βουλή η έγκριση άδειας λειτουργίας του Αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024