Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας: Πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει;
Ημερίδες

Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας: Πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει;

Ο προβληματισμός για τη ζεύξη, εδώ και χρόνια κυριαρχεί στο διάλογο για τη μελλοντική εξέλιξη και την ανάπτυξη της περιοχής, Η Ζεύξη της Σαλαμίνας είναι σημαντικό βήμα για την επόμενη μέρα του νησιού και έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα με διαφορετικές θέσεις για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει.

Οι σημαντικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών στον τρόπο ανάπτυξης των πόλεων, διαμόρφωσαν καθοριστικά τον αστικό ιστό και την καθημερινότητα των πολιτών, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για την αναζήτηση λύσεων.

Το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας, αγγίζει το μέλλον του νησιού και οι επιπτώσεις επηρεάζουν την οικιστική εξέλιξη, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία, οδηγώντας σε διαφορετικές επιλογές κατοίκους και επισκέπτες.

Ο προβληματισμός για τη ζεύξη, εδώ και χρόνια κυριαρχεί στο διάλογο για τη μελλοντική εξέλιξη και την ανάπτυξη της περιοχής, Η Ζεύξη της Σαλαμίνας είναι σημαντικό βήμα για την επόμενη μέρα του νησιού και έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα με διαφορετικές θέσεις για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει.

Αυτό το σημαντικό ερώτημα, υπήρξε η αφορμή της ημερίδας που διοργανώνουν το ECOCITY και ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας, με τίτλο “Διάλογος για το Μέλλον: Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας”, που θα υλοποιηθεί τo πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου και ώρα 10.30, στην Αίθουσα Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνας.

Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στα πρόγραμμα των δράσεων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14 και έχει προσανατολισμό στην ποιοτική προσέγγιση των συνθηκών μετακίνησης στη Σαλαμίνα.

Στην ημερίδα συντονιστής έχει οριστεί ο αντιπρόεδρος του ECOCITY κ. Γιάννης Κουμαντάκης, ομ. καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχουν προσκληθεί ως ομιλητές οι:    

  • Θάνος Βλαστός, συγκοινωνιολόγος, καθηγητής ΕΜΠ, πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ECOCITY
  • Πάνος Παπαδάκος, συγκοινωνιολόγος, γενικός γραμματέας Δ.Σ. ECOCITY
  • Δημήτρης Κατσικάρης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων
  • Ιωάννης Καρνέσης, προϊστάμενος Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  • Μάρκος Ακύλας, βιολόγος, πρόεδρος Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ
  • Σπύρος Παπαισιδώρου, αρχιτέκτων, πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Σαλαμίνας
  • Γιώργος Νάθενας, μαθηματικός συγκοινωνιολόγος αναπλ. υπεύθυνος Τμήματος Ρ.Σ.Α. Οργανισμού Αθήνας.

Επίσης, έχουν προσκληθεί για τοποθέτηση ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσάβαρης και ο δήμαρχος Περάματος κ. Παντελής Ζουμπούλης, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, προβλέπεται να υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το ακροατήριο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024