Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Αναξιοποίητοι οι υδάτινοι πόροι της Θεσσαλίας

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Οκτώβριος 2013, 11:00

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, στις 29 Σεπτεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ήταν “Τουρισμός και Νερό: Προστατεύοντας το Κοινό μας Μέλλον”, θέμα το οποίο ανέπτυξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κ. Γεώργιος Ζαφείρης σε σχετική εκδήλωση το περασ,ένο Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου. Η αντιπρόεδρος της Ένωσης, κα Πόπη Γιαμάκου, μεταφέροντας το μήνυμα του γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai, ανέφερε τα εξής: “Καθώς γιορτάζουμε ότι το 2013 είναι το έτος της διεθνούς συνεργασίας για το νερό, καλώ όσους εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού να συνεχίσουν να επινοούν πρωτοποριακές λύσεις για τη διασφάλιση του τουρισμού που συμβάλλει παγκοσμίως στη βιώσιμη πρόσβαση στους υδάτινους πόρους”.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνος Δημ. Λεβέντης, “η Θεσσαλία είχε το θείο δώρο να έχει αρκετούς υδάτινους πόρους αλλά αυτό έχει καταντήσει κατάρα όσον αφορά στην αξιοποίησή τους. Καμία πολιτική στο βάθος των δεκαετιών, ακόμη κι αυτή της εκτροπής του Αχελώου δεν έχει ευοδώσει για μια ορθολογιστική διαχείριση. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η αξιοποίηση των πόρων προς όφελος του τουρισμού πραγματοποιείται σήμερα μόνο στις περιπτώσεις που απλόχερα το φυσικό περιβάλλον μας έχει δώσει. Οι ξενοδόχοι έχουν ευαισθητοποιηθεί στη διαχείριση του νερού, ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω ευαισθητοποίηση εφόσον υπάρχει απογοήτευση, με τα νερά του Πηλίου να καταλήγουν στη θάλασσα”.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ. Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας. Το κεντρικό μήνυμα που μετέφερε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ αφορούσε την από κοινού συνεννόηση των κοινωνιών για τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό καθώς ο τουρισμός μας αφορά όλους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “μόνο με συνέργειες και συνεργασίες μπορεί ο τουρισμός να ανακάμψει”.

Χαιρετισμό επίσης απήυθυναν ο δήμαρχος Βόλου, κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, κ. Κωνσταντίνος Χαλέβας, η πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου, κα Σούλα Μπαρτζιώκα, η αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, κα Νάνσυ Καπούλα, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Ν. Μαγνησίας κ. Νίκος Κλειτσογιάννης, η τουριστική πράκτορας, κα Θέκλα Καμμένου και ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης & Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας, κ. Απόστολος Αθανασός.

Παρευρέθησαν ακόμη η αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ, κα Νατάσα Οικονόμου και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας, κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, στα πλαίσια της συνεργασίας με τις άλλες Ενώσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ανακήρυξε ως επίτιμο πρόεδρο τον κ. Λεβέντη για την ανεκτίμητη προσφορά του στα τουριστικά δρώμενα του νομού. Επιπλέον, βράβευσε με τιμητικές πλακέτες τον κ. Βερνίκο για την προσφορά του στον τουρισμό και το ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volou” για τη συνεπή πολιτική που εφαρμόζει για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την “Πράσινη Πρωτοβουλία”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων και φορέων καθώς και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας θα ήθελε να ευχαριστήσει το Domotel Xenia Volou, την Ομάδα Γυναικών Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανηλίου, και τις ξενοδόχους κ.κ. Τώνια Αθανασοπούλου και Ελένη Καραϊσκου για την προσφορά των εδεσμάτων τους κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top