Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Athens Flying Week στο Τατόι
Αεροπορία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Athens Flying Week στο Τατόι

Το Athens Flying Week, η διεθνής αεροπορική γιορτή της Αθήνας ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις της την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με μεγάλη προσέλευση θεατών στους χώρους του στρατιωτικού αεροδρομίου του Τατοΐου.

Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, απόλαυσαν το μοναδικό θέαμα στο Athens Flying Week που πρόσφεραν οι κορυφαίοι πιλότοι του κόσμου με τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη επιδεικνύοντας τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους στο φιλόξενο αττικό ουρανό, που αποδείχθηκε το καλύτερο φόντο για να ξεδιπλωθεί η μαγεία των πτήσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αεροπορικό συνέδριο, στο ξενοδοχείο Divani Caravel με ξεχωριστούς ομιλητές τους ειδικούς κ.κ. Πάνο Γ. Ορφανό, Γιούλη Καλαφάτη, Κωνσταντίνο Ρωσσίδη, Γρηγόρη Π. Κυριάκου, Κωνσταντίνο Πατούρα, Παναγιώτη Δημητριάδη, Γεώργιο Αυλωνίτη, Παναγιώτη Κοσυβάκη, Ζήση Πεχλιβανούδη, Αντώνη Κουσουδάκη.

Μια ημέρα πριν από τις κεντρικές εκδηλώσεις, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η παραλία του Παλαιού Φαλήρου πλημμύρισε από κόσμο για να απολαύσει το φαντασμαγορικό pre-show, με το Alpha Jet της Red Bull, τον παγκοσμίου φήμης νούμερο ένα πιλότο της Breitling Francesco Fornabaio και τρία υδροπλάνα της AVIODREAM με πιλότους τον Μ. Αναστασίου, Γ. Αλεβίζο και Κ. Ρωσσίδη.

Το μεγάλο αεροπορικό “πάρτυ” από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στήθηκε σε μια έκταση  όπου λειτουργούσε εμπορική έκθεση, παιδικό πάρκο και χώρος αναψυχής. Πρωταγωνιστές ήταν οι ομάδες αεροπορικών επιδείξεων της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo Team), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (“ORLIK” Aerobatic Team), οι The Flying Bulls Team της Red Bull (Alpha Jet), και διεθνούς φήμης πιλότοι όπως οι Francesco Fornabaio (Breitling), Jurgis Kairys (Vostok Europe), Luca Bertossio (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακροβατικών με Ανεμόπτερο), το σμήνος των βετεράνων Blu Circe ( που μας έδωσαν ένα εντυπωσιακών θέαμα ακροβατικών ελιγμών και ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι τα 70) καθώς και η ομάδα των Ιταλών πιλότων Α.ΜΕ.Α. WeFlyTeam.

Ενθουσιασμό προκάλεσε το “touch and go” που πραγματοποίησε το AIRBUS A-320 της Aegean Airlines στο διάδρομο του Τατοϊου και συγκέντρωσε το χειροκρότημα των περισσοτέρων από 30.000 επισκεπτών που βρίσκονταν εκεί το απόγευμα της Κυριακής.

Από πλευράς Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “Δαίδαλος” Τ-6 Demo Team, τα ελικόπτερα Super Puma και αεροσκάφος C-130, ο Στρατός Ξηράς με τα ελικόπτερα Apache και Chinook, καθώς και το Πολεμικό Ναυτικό με ελικόπτερο ΑΒ-212 με τους κορυφαίους κυβερνήτες τους, οι οποίοι εκτέλεσαν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις και ρίψεις αλεξιπτωτιστών.

Ακόμα, εντυπωσίασαν τα ελικόπτερα με τους κορυφαίους πιλότους Ηλία Σοφιανό της Superior Air και Δημήτρη Βερβερέλη με τη Warter Aviation, καθως και το αεροσκάφος Fairchild Metro III της Epsilon Aviation. Τέλος, ρίψεις αλεξιπτωτιστών από την Hellenic Skydivers και πτήσεις αερομοντελισμού συμπλήρωσαν το θέαμα.

Το Athens Flying Week μετά τη φετινή υποδοχή που είχε από το κοινό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθιερώνεται ως μια από τις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο λεκανοπέδιο και ανανεώνει το ραντεβού του με όλους τους φίλους της αεροπορίας για το 2014, κρατώντας τους ενήμερους για όλα τα νέα της διοργάνωσης τόσο μέσα από την ιστοσελίδα athensflyingweek.gr, όσο και από τη σχετική σελίδα στο facebook.

Το Athens Flying Week διοργανώθηκε από τον Δήμο Αχαρνών και την P.C. Podimatas Audiovisual SA με συνδιοργανωτή το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώ συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή διοργάνωση του η Πολεμική Αεροπορία, ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, ο HAPCO, το Marketing Greece και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024