Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Στην τελική ευθεία του ο μαραθώνιος Navarino Challenge

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Οκτώβριος 2013, 14:49

Η προσπάθεια που γίνεται μέσω του Navarino Challenge για την ενημέρωση τνω οφελειών της Μεσογειακής διατροφής διευρύνεται παγκοσμίως με την υποστήριξη της The Huffington Post Media Group, στις ΗΠΑ.

Ο πρώτος μαραθώνιος Navarino Challenge με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes, που έχει ως σκοπό του να ενημερώσει τον κόσμο για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και να τον ευαισθητοποιήσει γύρω από τα θέματα της παιδικής παχυσαρκίας, βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν την πραγματοποίησή του.

Η προσπάθεια που γίνεται μέσω του Navarino Challenge διευρύνεται παγκοσμίως με την υποστήριξη της The Huffington Post Media Group, στις ΗΠΑ. Η No.1 ενημερωτική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, η οποία έχει διακριθεί με βραβείο Pulitzer για τα ρεπορτάζ της, ενδυναμώνει το διεθνή χαρακτήρα του μαραθωνίου και ενισχύει την προβολή του, καθιστώντας τον, το πρώτο αθλητικό και τουριστικό γεγονός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, με χορηγό επικοινωνίας στις ΗΠΑ. Η προώθηση του μαραθωνίου ενισχύεται περαιτέρω, καθώς στους Διεθνείς Χορηγούς Επικοινωνίας προστίθεται πλέον και το δορυφορικό κανάλι του ANT1 Satellite.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Navarino Challenge, θα αναβιώσει το πνεύμα και οι ένδοξες στιγμές του μαραθωνίου, καθώς θα τιμηθεί η αγωνιστικότητα και η δύναμη ενός σπουδαίου Έλληνα αθλητή, του Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη, Στυλιανού Κυριακίδη. Ο Στυλιανός Κυριακίδης (1910-1987) τίμησε τη χώρα μας με τις συμμετοχές του στις Ολυμπιάδες του Βερολίνου (1936) και του Λονδίνου (1948), ενώ έγινε γνωστός παγκοσμίως, μέσα από τη μεγάλη νίκη του στο Μαραθώνιο της Βοστώνης (1946). O Στυλιανός Κυριακίδης υπήρξε 14 φορές νικητής σε Παγκύπριους αγώνες (2 σε μαραθώνιο) και 11 φορές Πανελληνιονίκης (3 σε μαραθώνιο). Το 1933, στην πρώτη του συμμετοχή στους βαλκανικούς αγώνες τερμάτισε 2ος. Το 1934, στο Ζάγκρεμπ κέρδισε το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο από τα 6 συνολικά που κατέκτησε (4 σε μαραθώνιο). Με την ελληνική εθνική ομάδα σημείωσε συνολικά 36 καλύτερες εθνικές επιδόσεις.

Από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2013, παράλληλα με το πρόγραμμα των τριών διαφορετικών διαδρομών που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες, με τη συμμετοχή του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου αθλητή της The North Face, Dean Karnazes, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμβολή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Ο μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί με την πλήρη στήριξη των Δήμων Τρίπολης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου.

Επίσημοι χορηγοί του Navarino Challenge είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ και η εταιρεία The North Face. Αρωγοί είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ενώ ο αγώνας τελείται με την υποστήριξη των εταιρειών HLB Hellas ΑΕ, Chiquita και ΝΑΤΟΥΡΑ Εμφιαλωτική ΑΕ, με το φυσικό μεταλλικό νερό “ΥΑΣ”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top