Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠροοπτικές τουριστικής συνεργασίας Ρωσίας και Ρουμανίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Τουριστική πολιτική

Προοπτικές τουριστικής συνεργασίας Ρωσίας και Ρουμανίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 13 Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, ιερές μονές, εκκλησίες, μουσεία, ιαματικές πηγές, ενώ ενημερώθηκαν και για τις υποδομές της Δυτικής Ελλάδας.

Για τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας, του παραγωγικού τομέα και κυρίως του τουρισμού ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος τους 13 Ρώσους δημοσιογράφους, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν την τελετή αφής της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην πόλη Σότσι της Ρωσίας το Φεβρουάριο του 2014.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται ως αρχισυντάκτες σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ δέκα πόλεων της Ρωσίας, επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, ιερές μονές, εκκλησίες, μουσεία, ιαματικές πηγές, ενώ ενημερώθηκαν και για τις υποδομές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και για το πως η Περιφέρεια εφαρμόζει το σχεδιασμό της για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Μετά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας οι Ρώσοι ανταποκριτές επισκέφθηκαν και την Αχαΐα, προσκύνησαν την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα, η οποία πρόσφατα είχε μεταφερθεί στη Ρωσία, ενώ είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη.

Στη συνάντηση μαζί του ενημερώθηκαν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και το πώς εφαρμόζονται, τις αντιδράσεις των πολιτών και τα ποσοστά της ανεργίας, ενώ τέθηκαν ερωτήματα για τη στήριξη που υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας, του παραγωγικού τομέα και του τουρισμού.

Επιπλέον ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τους Ρώσους δημοσιογράφους ότι ειδικά φέτος κατεγράφη αύξηση των Ρώσων τουριστών, που επισκέφθηκαν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μετά το τέλος της συνάντησης οι δημοσιογράφοι μετέβησαν στα Καλάβρυτα, όπου επισκέφθηκαν το μουσείο του Ολοκαυτώματος, την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, ενώ προσκύνησαν την Τίμια Κάρα του Αγίου Αλεξίου, πολιούχου των Καλαβρύτων.

Καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκαναν πλήρη καταγραφή τόσο των γεγονότων όσο και των χώρων που ξεναγήθηκαν, αποκομίζοντας σημαντικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν στα ρεπορτάζ τους τα οποία θα προβληθούν στα μέσα που εργάζονται στη χώρα τους.

Ακόμη, ο πρέσβης της Ρουμανίας κ. Λουτσιάν Φάτου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Καρπέτα και τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας.

Οι κ.κ. Αγγελόπουλος και Καρπέτας αναπλήρωσαν στη συνάντηση τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος είχε έκτακτες συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, η Δυτική Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Ρουμάνους, καθώς πάνω από 500.000 τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος τη χώρα μας, μεταξύ άλλων και την περιοχή, ενώ έκανε αναφορά στις κοινές θρησκευτικές ρίζες και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για ανάπτυξη και αναβάθμιση του θρησκευτικού τουρισμού.

Επιπλέον από την πλευρά του κ. Φάτου, επισημάνθηκε πως πλέον αυτή τη χρονική περίοδο η Ρουμανία βρίσκεται στη διαρρύθμιση Περιφερειών και πέρα από τις εμπορικές, πολιτιστικές και τουριστικές συναλλαγές με την περιοχή που τον ενδιαφέρουν είναι σε προτεραιότητά τους η συνεργασία στο επίπεδο Περιφερειών στην Επιτροπή της Ευρώπης και στα λοιπά ευρωπαϊκά όργανα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρόθυμη να διευρύνει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και στο πλαίσιο των Περιφερειών. “Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το ζήτημα, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Περιφερειών”, επεσήμανε ο κ. Καρπέτας.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και από τις δύο πλευρές.

Ο πρέσβης της Ρουμανίας βρίσκεται στην Πάτρα επ’ευκαιρίας της τελετής ανάληψης των καθηκόντων της επιτίμου προξένου της Ρουμανίας, δικηγόρου κας Μαριάννας – Βαλέριας Κρατσιούν. Να σημειωθεί πως το Επίτιμο Προξενείο έχει δικαιοδοσία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024