Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πράσινος Τουρισμός

Ενδυνάμωση της καμπάνιας για τον Πράσινο Τουρισμό της Ελλάδας

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Οκτώβριος 2013, 09:26

Βασικός μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η σημαντική αριθμητική αύξηση των βραβευόμενων με 'Γαλάζια Σημαία' ελληνικών ακτών την επόμενη τριετία, με ταυτόχρονη ανύψωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στην ανάγκη προώθησης του Πράσινου Τουρισμού και στην προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, αναφέρθηκε  η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Παρόντες στην εκδήλωση, που έγινε  στο χώρο της, ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης κ. Νίκος Πέτρου.

Η κα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού ενισχύει όλες τις πρωτοβουλίες και τις συνέργειες που αναπτύσσονται για τη προώθηση του Πράσινου Τουρισμού, τη βιώσιμη ανάπτυξη, και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των ακτών. Και επισήμανε ότι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός Διαχειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” κατέχει διακριτό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του πολίτη για το περιβάλλον. Στο σημείο αυτό, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο ετήσιος θεσμός της “Γαλάζιας Σημαίας” και η τελετή βράβευσης  Ακτών και Μαρινών σε όλη την επικράτεια, ενισχύει στην πράξη την εικόνα της Ελλάδας, ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό και προσδίδει διεθνή σφραγίδα ποιότητας και επιβράβευσης στις ελληνικές ακτές.

Τέλος η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι στους βασικούς μεσοπρόθεσμους στόχους της κοινής προσπάθειας  είναι η σημαντική αριθμητική αύξηση των βραβευόμενων με “Γαλάζια Σημαία” ελληνικών ακτών την επόμενη τριετία, με ταυτόχρονη ανύψωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών.Στόχος του Πρωτοκόλλου είναι η ενδυνάμωση της καμπάνιας του υπουργείου για τον Πράσινο Τουρισμό της Ελλάδας, μέσα από την ενίσχυση της λειτουργίας των παγκοσμίως γνωστών Προγραμμάτων “Γαλάζιες Σημαίες” και “Green Key”, τα οποία διαχειρίζεται στην Ελλάδα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως εκπρόσωπος του διεθνούς χειριστή FEE, Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Τα Προγράμματα αυτά προάγουν διεθνώς την αειφόρο οικολογική διαχείριση ακτών, μαρινών και παντός είδους τουριστικών μονάδων κατά τρόπο πρότυπο, σε όφελος της περιβαλλοντικής εικόνας της χώρας μας, αλλά και της οικονομίας της, με την προσέλκυση συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ευαισθητοποιημένων επισκεπτών.

Το Υπουργείο Τουρισμού θέτει υπό την αιγίδα του τα δύο υπόψη προγράμματα της ΕΕΠΦ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -...

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top