Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Απασχόληση

Επαναφορά του εποχικού επιδόματος ανεργίας για εργαζόμενους στον τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 18 Οκτώβριος 2013, 13:07

Η κυβέρνηση επαναφέρει το επίδομα ανεργίας για τους 120.000 εποχικούς, που εργάζονται στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα και έχουν απολυθεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση επαναφέρει από τον ΟΑΕΔ το εποχικό επίδομα ανεργίας για 120.000 εργαζομένους στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, που λύεται η σχέση εργασίας τους από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Πιο αναλυτικά, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, θα τροποποιηθεί μνημονιακό άρθρο του 2011 που καταργούσε την επιδότησή τους από τον ΟΑΕΔ κατά τους χειμερινούς μήνες, αν είχαν καλύψει το πλαφόν επιδότησης τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θα λάβουν το 2014 (όπως και τα έτη 2015 και 2016) επίδομα ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, με προϋπόθεση να έχουν πραγματοποιήσει από 100 έως 149 ημέρες εργασίας και η εργασιακή τους σχέση να έχει λυθεί από 01/09/2013 και μετά.

Σύμφωνα με το μνημονιακό νόμο, τίθεται όριο για το επίδομα που λαμβάνουν οι εποχικά απασχολούμενοι, από 1/1/2013, το οποίο προσδιορίζεται στα 450 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για την τελευταία τετραετία, ενω από την 1/1/2014 το όριο περιορίζεται ακόμα περισσότερο, στα 400 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνει καθόλου επίδομα η πλειονότητα των εποχικά εργαζομένων που δουλεύουν πριν από το 2010. Να σημειωθεί ότι αυτή η κατηγορία υπαλλήλων στον τουρισμό δεν δικαιούται επίδομα ούτε για το 2014.

Όπως προβλέπεται στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης, η παραπάνω κατηγορία ανέργων θα μπορέσει σε περίοδο οικονομικής κρίσης να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες διαβίωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top