Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗμερίδα για το ρόλο του τουρισμού στις πολιτικές αύξησης της απασχόλησης στο Ηράκλειο
Ημερίδες

Ημερίδα για το ρόλο του τουρισμού στις πολιτικές αύξησης της απασχόλησης στο Ηράκλειο

Στην ημερίδα για το ρόλο του τουρισμού στις πολιτικές αύξησης της απασχόλησης θα γίνει εκτενής αναφορά στους τρόπους με του οποίους ο τουρισμός μπορεί να δώσει διέξοδο στο φαινόμενο της ανεργίας, καθώς επίσης και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι φορείς του τουρισμού στην αύξηση της απασχόλησης.

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα “Ο ρόλος του τουρισμού στις πολιτικές αύξησης της απασχόλησης και στην αντιμετώπιση της ανεργίας”. Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Ισότιμη Πρόσβαση στην Απασχόληση”, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Δρόμοι Απασχόλησης και Ανάπτυξης” ένα εταιρικό σχήμα 9 φορέων, στο οποίο συμμετέχει η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου και το οποίο συντονίζει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Στην ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Cactus Beach” στη Σταλίδα, θα γίνει εκτενής αναφορά στους τρόπους με του οποίους ο τουρισμός μπορεί να δώσει διέξοδο στο φαινόμενο της ανεργίας, καθώς επίσης και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι φορείς του τουρισμού στην αύξηση της απασχόλησης. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν θέματα που σχετίζονται με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των επιχειρήσεων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Η πράξη “Ισότιμη Πρόσβαση στην Απασχόληση” υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: “Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας – ΤΟΠΣΑ” της Κατηγορίας Παρέμβασης 1, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τιμητικές διακρίσεις από την Ε.Ξ.Η.
Με το τέλος της φετινής περιόδου, που κλείνει και τυπικά σε λίγες μέρες, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου παρέθεσε δείπνο στα μέλη της την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Cactus Royal, “τιμώντας παράλληλα πρόσωπα, και μέσω αυτών τις υπηρεσίες τους, που βοήθησαν και βοηθούν στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης”, όπως ανέφερε.

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στους:

  • Γενικό αστυνομικό διευθυντή της Περιφέρειας Κρήτης , υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Παραβολιδάκη.
  • Αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.
  • Περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, αρχιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Αραβιάκη.
  • Λιμενάρχη Ηρακλείου, αντιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος κ. Θεοφάνη Κούρκουλο.
  • Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Η., κ. Ιωάννη Μπρά.
  • Αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γεώργιο Πλιάκα.

“Σίγουρα υπάρχουν πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι, που με τις πράξεις τους, συμμετέχουν στο να διαμορφωθεί μια έξωθεν καλή εικόνας του νησιού μας, βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού. Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε από καρδιάς”, τονίζεται στη δήλωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου για τις βραβεύσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024