Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα για τον τουρισμό που δεν πληγώνει το περιβάλλον
Ημερίδες

Ημερίδα για τον τουρισμό που δεν πληγώνει το περιβάλλον

Ιδέες και λύσεις για την προώθηση της Βόρειας Εύβοιας επιχειρεί να δώσει ημερίδα που πραγματοποιεί στις 14 Νοεμβρίου η Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων Λίμνης-Ροβιών.

Η Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων Λίμνης-Ροβιών διοργανώνει ημερίδα με θέμα τον “τουρισμό που δεν πληγώνει το περιβάλλον”. Θα αναφερθούν τα προτερήματα της περιοχής, τρόποι αξιοποίησης την φύσης, τα υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα, τρόποι προσέλκυσης τουριστών και πρωτότυπες προτάσεις για δραστηριότητες στη φύση. Η ημερίδα θα γίνει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 3:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών.

Θα μιλήσουν:

  • Λεωνίδας Κόλλας, γενικός γραμματέας, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης: “Η σημασία των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στην ανάπτυξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης – η περίπτωση του προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες”
  • Σεραφείμ Χατζησκάκης, υπεύθυνος Συντονισμού Προγράμματος Green Key, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης: “Οικολογικά σήματα ποιότητας: Εργαλεία προώθησης του τουριστικού προϊόντος ή κάτι παραπάνω; Η περίπτωση του προγράμματος Green Key”
  • Λεωνίδας Μπαμπάνης, γενικός διευθυντής εταιρείας North Events: “Προώθηση του Αειφόρου και Εναλλακτικού Τουρισμού στην Σκανδιναβία”
  • Κίμων Παπαδημητριου, αγρονόμος και τοπογράφος, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ακουστική Οικολογίας: “Θαλάσσιες Οικοπεριηγήσεις”
  • Ρούλα Τρίγκου, Ορνιθολογική Eταιρεία: “Ορνιθοτουρισμός και οι δυνατότητες που παρέχει για την ανάδειξη της περιοχής”
  • Αντώνης Ιορδάνογλου, επαγγελματίας ταξιδιώτης, δημοσιογράφος, φωτογράφος και χαρτογράφος και συγγραφέας  ταξιδιωτικών οδηγών: “Η αληθινή Ελλάδα. Και η τουριστική. Και η άλλη…”
  • Γιώργος Φαρφαράς, υπεύθυνος Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo: “Ποδηλατικός Τουρισμός στην Εύβοια: Διεκδικώντας μερίδιο σε μια μεγάλη ανερχόμενη αγορά”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024