Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση μελών της ΕΞΘ για νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της Eurobank

Θοδωρής Κουμέλης - 01 November 2013, 09:28

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης διοργάνωσε, μαζί με την Eurobank, ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας του τουριστικού τομέα, μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων που παρέχονται σε συνεργασία με κρατικούς και κοινοτικούς φορείς.

Η ενίσχυση της ρευστότητας αποτελεί το κύριο ζητούμενο για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην περίοδο συνεχούς ύφεσης που διανύει η χώρα. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών, αποδέχθηκε την πρόσκληση της Eurobank για τη συνδιοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας του τουριστικού τομέα, μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων που παρέχονται σε συνεργασία με κρατικούς και κοινοτικούς

Για το σκοπό αυτό, ειδικοί σύμβουλοι του τραπεζικού ομίλου ενημέρωσαν στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένες δράσεις που δύνανται να αναπτύξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Η παρουσίαση με θέμα: ”Ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον” πραγματοποιήθηκε tτην Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Thessaloniki με τη συμμετοχή του βοηθού γενικού διευθυντή της  Eurobank κ. Κυριάκου Χατζηιωάννογλου, ο οποίος και ανέλυσε τέσσερις χρηματοδοτικές ευκαιρίες με χαμηλά επιτόκια και ελκυστικούς όρους.

Παρουσιάστηκαν προγράμματα που στοχεύουν στην εξασφάλιση κεφαλαίων κίνησης για την επανεκκίνηση επιχειρήσεων και την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, αλλά και στην ενίσχυση της καινοτομίας και την προώθηση θεματικού τουρισμού. Υποστηρίζονται από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ή υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

ΕΞΘ: Να αναθεωρήσει η ΥΠΑ την απόφασή της, σχετικά με αίτημα της Turkish Airlines
Η Ένωση εξέφρασε την έκπληξή της για την απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα που διατύπωσαν οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines), για δρομολόγηση δεύτερης ημερήσιας πτήσης από Θεσσαλονίκη προς Κωνσταντινούπολη και το αντίστροφο.

”Την ώρα μάλιστα που η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θέτει στον άμεσο προγραμματισμό της την προσέλκυση τουριστών από νέες μακρινές αγορές που ονομάζει ‘στόχους’, όπως είναι η Ινδία, η Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν και οι Αραβικές χώρες του Κόλπου, κάθε ενέργεια που στερεί από την πόλη τη δυνατότητα να συνδέεται συχνά αεροπορικώς με αυτά τα κράτη, έστω και με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, θεωρείται εμπόδιο στην προσπάθεια τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Επίσης είναι γνωστό ότι την τελευταία διετία οι Τούρκοι γείτονές μας έχουν αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε αγαπημένο προορισμό για τις αποδράσεις τους και καταγράφεται σημαντική αύξηση στις διανυκτερεύσεις τους, με ανοδική πορεία. Συνεπώς, ο διπλασιασμός των απευθείας πτήσεων της Turkish Airlines από 7 σε 14 την εβδομάδα θα είχε μόνο θετικά αποτελέσματα για τα ξενοδοχεία αλλά και την αγορά της πόλης.

Η διοίκηση της ΕΞΘ θεωρεί πως πρόκειται για μια πράξη που δε συνάδει με τις προσπάθειες εξωστρέφειας που καταβάλλει ώστε να αυξήσει το ρεύμα των επισκεπτών. Κατόπιν τούτου, καλεί την ΥΠΑ να αναθεωρήσει την απόφασή της. Δηλώνει δε, ότι θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια ενίσχυσης πτητικού προγράμματος οποιασδήποτε εταιρείας, ελληνικής ή ξένης, που θα επιλέξει να συμπεριλάβει τη Θεσσαλονίκη στα σχέδιά της”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top