Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΗ ΕΞΑΑ υποστηρίζει το σεμινάριο ‘Εσωτερικός Έλεγχος στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις’
Σεμινάριο

Η ΕΞΑΑ υποστηρίζει το σεμινάριο ‘Εσωτερικός Έλεγχος στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις’

Με την υποστήριξη της ΕΞΑΑ και τη χορηγία της Kleopas Alliott το σεμινάριο που διοργανώνει η Travel Media Applications 'Εσωτερικός Έλεγχος στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις'.

Με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αθηνών Αττικής και με τις γνώσεις του εσωτερικού Ελεγκτή Απόστολου Ραφελέτου, και την συμβολή της εταιρείας Kleopas Alliott θα πραγματοποιηθεί στις 13  Νοεμβρίου 2013 το σεμινάριο “Εσωτερικός Έλεγχος στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις” στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Αθηνών Αττικής αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία στη λειτουργία τους και τη συμβολή που μπορεί να έχει η επιμόρφωση στην επίτευξη των στόχων τους και την επιβίωση τους, υποστηρίζει το σεμινάριο αυτό πιστεύοντας ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν πολλαπλά οφέλη, παρέχοντας ειδικές τιμές στα μέλη της.

Σκοπός λοιπόν του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει αρχικά τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και να αντιληφθούν την μεγάλη σημασία του στη μείωση του λειτουργικού κόστους μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Απόστολος Ραφελέτος, εσωτερικός ελεγκτής, εξειδικευμένος στη παρακολούθηση των μηνιαίων αποτελεσμάτων των ξενοδοχείων, του ετήσιου προυπολογισμού, των εσωτερικών διαδικασιών της εταιρίας, καθώς και τη διενέργεια τακτικών και έκτακτων λογιστικών και διαχειριστικών ελέγχων στις ξενοδοχειακές μονάδες. Θα αναπτύξει τα παρακάτω θέματα:
1.  Το σύστημα εσωτερικού ελέγχου (Internal Control System)
2.  Ελεγκτικές διαδικασίες των κυριότερων συναλλακτικών κύκλων
3. Ο εσωτερικός έλεγχος (Internal Audit)
4.  Ειδικά θέματα ελέγχου ξενοχειακών επιχειρήσεων

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η εισήγηση του κ. Γιάννη Κλεώπα, Owner-Managing Partner της εταιρείας Kleopas Alliott BusinessConsultants AE, η οποία είναι και χορηγός του σεμιναρίου, και εκπροσωπεί το διεθνές δικτύο Alliott Group στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Κλεώπας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο πως θα αναδιοργανώσουν και εξορθολογήσουν τα οικονομικά τους μεγέθη στην πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση που διανύουμε. Θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σε οικονομικό και λογιστικό επίπεδο που θα συνδράμουν στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων, και θα παρέχει χρήσιμες συμβουλές που στο μέλλον θα συμβάλουν στη καλύτερη διαχείριση των εξόδων.

Συγκεκριμένα θα αναπτύξει τα παρακάτω θέματα:
1. Φορολογία παροχών σε είδος από 1η Ιανουαρίου 2014, (αυτοκίνητα, δάνεια προσωπικού, δικαίωμα απόκτησης μετοχών, παροχή κατοικίας).
2. Κατάργηση δυνατότητας σχηματισμού αφορολόγητων αποθεματικών για επενδύσεις και φορολόγηση των υφιστάμενων.
3. Ανάθεση εργασιών Λογιστηρίου και Μισθοδοσίας σε εξωτερικό συνεργάτη σημαίνει:
α. Μείωση Κόστους
β. Λειτουργική Βελτίωση
γ. Βελτίωση της Ποιότητας
δ. Εξειδικευμένη Γνώση
ε. Ευελιξία
ζ. Ξεκάθαρη εικόνα της επιχείρησης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024