Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΙκανοποίηση στον κυπριακό τουριστικό κλάδο από τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Ικανοποίηση στον κυπριακό τουριστικό κλάδο από τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Ρωσία

Ο ΣΤΕΚ υποστηρίζει ότι η εφαρμογή της πολιτικής των ανοικτών αιθέρων καθ’όλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου για πτήσεις από τη Ρωσία προς την Κύπρο θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού θα υποβοηθήσει της προσέλκυση πρόσθετου τουριστικού ρεύματος από τη χώρα αυτή στη διάρκεια του χειμερινών μηνών.

Ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την επιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την περαιτέρω φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από την Ρωσία προς την Κύπρο που θα καλύπτει πλέον και την χειμερινή περίοδο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για το επίτευγμα αυτό απευθύνει δημόσια ο ΣΤΕΚ προς τον καθ’ύλην αρμόδιο υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσο Μητσόπουλο.

“Όπως είναι γνωστό το 90% περίπου των ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου και το 50% παγκύπρια βάζουν λουκέτο στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων τοποθετούνται σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας με όλες τις παρεπόμενες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων όσο και στα δημόσια οικονομικά”, αναφέρει ο ΣΤΕΚ.

“Η εφαρμογή της πολιτικής των ανοικτών αιθέρων καθ’όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου για πτήσεις από τη Ρωσία προς την Κύπρο θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού θα υποβοηθήσει της προσέλκυση πρόσθετου τουριστικού ρεύματος από τη χώρα αυτή στην διάρκεια του χειμερινών μηνών.

Ο ΣΤΕΚ θεωρεί ότι η επίτευξη της συμφωνίας αυτής είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση καταπολέμησης της μεγάλης εποχικότητας που χαρακτηρίζει το τουριστικό μας προϊόν. Όμως ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι η επιτυχία αυτή δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, δεδομένου ότι για να προσελκύσουμε ικανοποιητικούς αριθμούς τουριστών κατά  τη χειμερινή περίοδο από τη Ρωσία, αλλά και από άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα στην κατεύθυνση εμπλουτισμού του τουριστικού μας προϊόντος με όλα εκείνα τα προσελκυστικά στοιχεία που θα προσθέσουν αξία στο χειμερινό τουριστικό μας προϊόν και θα καταστήσουν με αξιώσεις την τουριστική Κύπρο έναν αξιόλογο, ανταγωνιστικό και αναγνωρισμένο παγκόσμια χειμερινό τουριστικό προορισμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024