Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ημερίδες

Ημερίδα πρωτοβουλίας των πολιτών της Σάμου για τον τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 15 November 2013, 10:23

Το Σάββατο 16η Νοεμβρίου 2013, με πρωτοβουλία πολιτών της Σάμου, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα 'Ο Τουρισμός της Σάμου: Προκλήσεις και προοπτικές' και με αφορμή για τη διαρκώς ολισθαίνουσα κατάσταση στον τουρισμό της Σάμου, καθώς έχει επηρεάσει δυσμενώς την οικονομία του τόπου.

Ημερίδα με θέμα ”Ο Τουρισμός της Σάμου: Προκλήσεις και προοπτικές” θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Σάμος” (από 15.30-19.00 μμ), διοργανώνεται από εθελοντική ομάδα εργασίας για την ανάδειξη του τουρισμού της Σάμου και την Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου (ΚΕΠΣ).

Αφορμή για αυτήν αποτέλεσε η διαρκώς ολισθαίνουσα κατάσταση στον τουρισμό της Σάμου, καθώς έχει επηρεάσει δυσμενώς την οικονομία του τόπου, εφόσον επιδρά σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και στο μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων του νησιού μας. Στόχος της είναι η εξεύρεση εφικτών και εφαρμόσιμων τρόπων -με επιστημονική προσέγγιση- που να οδηγήσουν στον περιορισμό του πτωτικού φαινομένου και τη σταδιακή ανάπτυξη του σαμιακού τουρισμού. Πρόκειται επί της ουσίας για μια προσπάθεια “επανεκκίνησης” μέσα από ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα μετέχουν ακαδημαϊκοί με μακρά εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο, καθώς και επαγγελματίες του χώρου από άλλες τουριστικά προηγμένες περιοχές της Ελλάδος. Πρόκειται για τη δρ. Μαριάννα Σιγάλα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον δρ. Ευάγγελο Χρήστου, καθηγητή τουριστικού marketing και τον κ. Βασίλη Καραγιαννόπουλο Digital Marketing Consultant.

Οι εισηγητές θα αναλύσουν τους τρόπους ένταξης και αξιοποίησης νέων μορφών στο τουριστικό προϊόν της Σάμου, υπό τις βάσεις ενός σύγχρονου σχεδιασμού. Ακόμη, θα αναφερθούν στις δυνατότητες επιτυχίας τουριστικού marketing σε περιόδους κρίσης, τη “θέση” της Σάμου στον τουριστικό χάρτη της χώρας, το ρόλο του διαδικτύου στην τουριστική προσέλκυση, καθώς και τις προκλήσεις, προοπτικές, τάσεις και ευκαιρίες στον τουριστικό τομέα.

Πρόγραμμα ημερίδας
15.30-16:00: Προσέλευση, εγγραφές
16.00-16.30: Έναρξη Ημερίδας, Χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων
16.30-17.00: “Διαδίκτυο και προορισμοί: Προκλήσεις, τάσεις και ευκαιρίες για ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και επιχειρείν” δρ. Μαριάννα Σιγάλα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
17.00-17.30: “Samos 2014! Lets talk digital”, Βασίλης Καραγιαννόπουλος, digital marketing consultant
17.30-18.15: “Τουριστικό Μάρκετινγκ και Εμπειρίες Επισκεπτών: Επιτυχία σε Εποχές Κρίσης”, δρ. Ευάγγελος Χρήστου, καθηγητής τουριστικού marketing
18.15-18.50: Ερωτήσεις - Ανοικτή Συζήτηση
18.50-19.00: Συμπεράσματα - Κλείσιμο ημερίδας.

Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια καθώς, οι ίδιοι οι πολίτες, αναλαμβάνουν δράση προς όφελος του συνόλου. Θεωρούμε πως αυτή η ημερίδα, θα καταδείξει τρόπους να βελτιωθεί ορατά η υπάρχουσα κατάσταση και να προσβλέπει ο τόπος σε χάραξη και ανάπτυξη νέας τουριστικής πολιτικής.

Η ημερίδα τελεί υπό τη στήριξη των: ΔΟΠΠΟΝΑΣ Δήμου Σάμου, Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Μαραθοκάμπου, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων -Διαμερισμάτων Σάμου, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Σάμου, Rhenia Tours και By Ship Travel.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top