Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕπενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του ΟΛΠ
Λιμένες

Επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του ΟΛΠ

Μαζί με τις επενδύσεις του ΟΛΠ ΑΕ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, το Car-Terminal, τους επιλιμένιους σιδηροδρομικούς σταθμούς, την κρουαζιέρα και τις επενδύσεις της ΣΕΠ ΑΕ στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι συνολικές επενδύσεις στο εθνικό λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 890 εκατ. ευρώ.

Μονογραφήθηκε, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Β΄ Τροποποίησης της ισχύουσας Σύμβασης Παραχώρησης, από τον πρόεδρο του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργο Ανωμερίτη και τον διευθύνοντα δύμβουλο της ΣΕΠ ΑΕ, Cpt. Fu Cheng Qiu.

Το ιδιωτικό Συμφωνητικό, το οποίο αφορά επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του ΟΛΠ ΑΕ, μετά τη μονογραφή του θα αποσταλεί:
α) στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό Έλεγχο,
β) στη DG Comp  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για γνωστοποίηση.
γ) στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ ΑΕ μετά την ολοκλήρωση των βημάτων (α) και (β) για επικύρωση και υπογραφή και μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως δήλωσε μετά τη μονογραφή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ: “Με πλήρη σεβασμό στις αρχές διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις με τη ΣΕΠ ΑΕ, μιας επιχειρηματικής συμφωνίας Σύμβασης Παραχώρησης στο εμπορικό λιμάνι του ΟΛΠ ΑΕ. Μαζί με τις επενδύσεις του ΟΛΠ ΑΕ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, το Car-Terminal, τους επιλιμένιους σιδηροδρομικούς σταθμούς, την κρουαζιέρα και τις επενδύσεις της ΣΕΠ ΑΕ στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι συνολικές επενδύσεις στο εθνικό λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 890 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον ΟΛΠ ΑΕ και τις εγκαταστάσεις του πρωτοπόρο λιμάνι της Μεσογείου”.

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024