Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Λιάσκος: Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Σεπτέμβριος 2001, 00:00

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ευβοίας Αναστάσιος Λιάσκος, έκανε<...>

την ακόλουθη δήλωση:
"Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει τον Διεθνή Τουρισμό σε κρίση. Η πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια δείχνει να αναστέλλει την ανοδική του πορεία και για πρώτη φορά πιθανολογείται αρνητικό αποτέλεσμα στον Παγκόσμιο Τουρισμό.

Παράλληλα, η χώρα δέχεται τις επιδράσεις της παγκόσμιας ανακατάταξης τουριστικού προορισμού και παρατηρεί τις εξελίξεις στην Παγκόσμια Τουριστική Αγορά εκ του μακρόθεν, αδύναμη να παρέμβει ώστε να επιδιώξει την μεγιστοποίηση του μεριδίου της.

Η ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική στον Τουριστικό τομέα, η διάλυση του ΕΟΤ, μοναδικού έμπειρου δημόσιου φορέα προαγωγής Τουρισμού, η προχειρότητα, οι αποσπασματικές ενέργειες και η ανευθυνότητα έφεραν τα φετινά αποτελέσματα που αποτελούν αδιάψευστες αποδείξεις της πλήρους αποτυχίας".

Ο κ. Λιάσκος επισημαίνει ότι "εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Κυβέρνηση εμφανίζεται εντελώς ανέτοιμη να εκμεταλλευτεί τουριστικά το μεγάλο αυτό γεγονός προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και την πολιτιστική μας κληρονομιά".

Τονίζει τέλος ότι "η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να αναδείξει την συνεισφορά του Τουρισμού στη διασφάλιση της ειρήνης μεταξύ των λαών και στην ενδυνάμωση της αλληλεπίδρασης των πολιτιστικών δεσμών τους και καλεί για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα του Ελληνικού Τουρισμού που είναι ο πλέον δυναμικός κλάδος της Οικονομίας μας".

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top