Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι Ειδήσεις του TDNΛιάσκος: Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Λιάσκος: Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ευβοίας Αναστάσιος Λιάσκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει τον […]

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ευβοίας Αναστάσιος Λιάσκος, έκανε<...> την ακόλουθη δήλωση:

"Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει τον Διεθνή Τουρισμό σε κρίση. Η πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια δείχνει να αναστέλλει την ανοδική του πορεία και για πρώτη φορά πιθανολογείται αρνητικό αποτέλεσμα στον Παγκόσμιο Τουρισμό.

Παράλληλα, η χώρα δέχεται τις επιδράσεις της παγκόσμιας ανακατάταξης τουριστικού προορισμού και παρατηρεί τις εξελίξεις στην Παγκόσμια Τουριστική Αγορά εκ του μακρόθεν, αδύναμη να παρέμβει ώστε να επιδιώξει την μεγιστοποίηση του μεριδίου της.

Η ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική στον Τουριστικό τομέα, η διάλυση του ΕΟΤ, μοναδικού έμπειρου δημόσιου φορέα προαγωγής Τουρισμού, η προχειρότητα, οι αποσπασματικές ενέργειες και η ανευθυνότητα έφεραν τα φετινά αποτελέσματα που αποτελούν αδιάψευστες αποδείξεις της πλήρους αποτυχίας".

Ο κ. Λιάσκος επισημαίνει ότι "εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Κυβέρνηση εμφανίζεται εντελώς ανέτοιμη να εκμεταλλευτεί τουριστικά το μεγάλο αυτό γεγονός προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και την πολιτιστική μας κληρονομιά".

Τονίζει τέλος ότι "η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να αναδείξει την συνεισφορά του Τουρισμού στη διασφάλιση της ειρήνης μεταξύ των λαών και στην ενδυνάμωση της αλληλεπίδρασης των πολιτιστικών δεσμών τους και καλεί για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα του Ελληνικού Τουρισμού που είναι ο πλέον δυναμικός κλάδος της Οικονομίας μας".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024