Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤουρισμός, φιλικός προς το περιβάλλον
Ημερίδες

Τουρισμός, φιλικός προς το περιβάλλον

'Τουρισμός που δεν πληγώνει το περιβάλλον' ήταν το αντικείμενο ημερίδας που διεξήχθη από την Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων στις 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών.

Η Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων οργάνωσε με επιτυχία την ημερίδα “Τουρισμός που δεν πληγώνει το περιβάλλον” την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών.

“Θέλαμε να κάνουμε ένα φρέσκο βήμα, να θυμηθούμε αξίες υποτιμημένες, να πάρουμε ιδέες ώστε να στοχεύσουμε -συνολικά σαν περιοχή- στον αειφόρο τουρισμό”, λένε οι δοργανωτές. “Να μεγιστοποιήσουμε τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες και Green Key από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τους κ.κ. Λεωνίδα Κόλλα και Σεραφείμ Χατζησκάκη. Από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και την κα Ρούλα Τρίγκου μάθαμε για τον ορνιθοτουρισμό και για το ενδιαφέρον που υπάρχει για επίσκεψη περιοχών με σκοπό την παρακολούθηση πουλιών. Από τον κ. Κίμωνα Παπαδημητρίου ‘ακούσαμε’ την θάλασσα- θαλάσσιες περιηγήσεις με ακουστικές εμπειρίες. Ο κ. Γιώργος Φαρφαράς μας μίλησε για το ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών EuroVelo και τον ποδηλατικό τουρισμό. Ο κ. Κωνσταντίνος Τσακιρίδης αναφέρθηκε στον κολυμβητικό τουρισμό και την οργάνωση θεματικού τριημέρου στην περιοχή. Η κα Έλενα Χατζημιχάλη μας πρότεινε να θυμηθούμε το ρετσίνι και πως θα μπορούσε να γίνει κίνητρο για να έρθει κάποιος στην περιοχή μας. Τέλος, ο κ. Γιάννης Παλάντζας μας περπάτησε σε μια διαδρομή με θέμα τον λευκόλιθο”.

Αν και μεγάλης διάρκειας, η εκδήλωση κράτησε το ενδιαφέρον των πάνω από 80 ακροατών μέχρι το τέλος και για αρκετή ώρα μετά σε συζητήσεις στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ροβιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024