Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Υπουργείων Τουρισμού – Υγείας για τον ιατρικό τουρισμό
Ιατρικός τουρισμός

Συνεργασία Υπουργείων Τουρισμού – Υγείας για τον ιατρικό τουρισμό

Οι νόμιμα λειτουργούντες ιατρικοί πάροχοι θα πρέπει να πιστοποιούνται από διεθνή φορέα, εξειδικευμένο στην πιστοποίηση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Επιπλέον οι ιατροί και οι μονάδες, θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ζητήματα αστικής ευθύνης.

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψαν χθες στο Υπουργείο Τουρισμού, Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης του ιατρικού τουρισμού.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί (Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας- Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), θα μπορούν να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο ιατρικού τουρισμού, που θα τηρείται στον ΕΟΤ.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνεται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η προβολή των παρόχων ιατρικού τουρισμού. Παράλληλα σε αυτούς τους παρόχους θα χορηγείται και ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ.

Οι νόμιμα λειτουργούντες ιατρικοί πάροχοι θα πρέπει να πιστοποιούνται από διεθνή φορέα, εξειδικευμένο στην πιστοποίηση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Επιπλέον οι ιατροί και οι μονάδες, θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ζητήματα αστικής ευθύνης. Σημειώνεται ότι αυτό δε θα ισχύει για τους δημόσιους ιατρικούς παρόχους.

Τέλος, το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, διενεργεί ήδη έρευνα αγοράς στο εξωτερικό, προκειμένου να συνδράμει τους φορείς στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν διεθνείς επισκέπτες για ιατρικό τουρισμό.

Παράλληλα, προετοιμάζονται δράσεις για την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ τους, ώστε η Ελλάδα να γίνει προορισμός, που θα συνδυάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες με τα ταξίδια αναψυχής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024