Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΥπουργείο Ανάπτυξης: Ρυθμιστικές αλλαγές σε ξενοδοχεία, μαρίνες και κρουαζιέρα
Οικονομία και τουρισμός

Υπουργείο Ανάπτυξης: Ρυθμιστικές αλλαγές σε ξενοδοχεία, μαρίνες και κρουαζιέρα

Δημιουργία νέων ξενοδοχείων σε περιοχές όπως η Αττική, με την πλήρη κατάργηση της έννοιας του 'κορεσμού', κατάργηση του περιορισμού των πέντε μιλίων για τα αγκυροβόλια και κατάργηση της ρύθμισης που υποχρεώνει τα κρουαζιερόπλοια με μη κοινοτική σημαία που έχουν ξεκινήσει από ελληνικό λιμάνι να επιστρέφουν σε ελληνικό λιμάνι.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τα συναρμόδια υπουργεία, πρόκειται να προχωρήσει στη νομοθέτηση εντός του προσεχούς διμήνου σειρά παρεμβάσεων (κατόπιν συστάσεων του ΟΟΣΑ), με στόχο την “άμεση άρση των στρεβλώσεων με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Όσον αφορά στον τουρισμό, οι παρεμβάσεις είναι:

  • Παροχή δυνατότητας δημιουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές όπως η Αττική, με την πλήρη κατάργηση της έννοιας του “κορεσμού” και την αλλαγή των χωροταξικών διατάξεων, ώστε να επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης κτιρίων (π.χ. διατηρητέα) που θα μπορούν να μετατρέπονται σε ξενοδοχειακές μονάδες. Κατάργηση της υποχρέωσης γνωστοποίησης των τιμών για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι τουριστικές επιχειρήσεις.
  • Κατάργηση του περιορισμού των πέντε μιλίων για τα αγκυροβόλια, κάτι που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε τζίρο 2,3 εκατ. ευρώ ετησίως.
  • Κατάργηση της ρύθμισης που σήμερα υποχρεώνει τα κρουαζιερόπλοια με μη κοινοτική σημαία που έχουν ξεκινήσει από ελληνικό λιμάνι να επιστρέφουν σε ελληνικό λιμάνι.

Greece Competition Assessment 2013

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024