Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςCruise Critic: Οι κορυφαίες τάσεις στην κρουαζιέρα για το 2014
Κρουαζιέρα

Cruise Critic: Οι κορυφαίες τάσεις στην κρουαζιέρα για το 2014

Η ιστοσελίδα – οδηγός για κρουαζιέρες, εταιρείες κρουζιέρας και 'πακέτα' κρουαζιέρας Cruise Critic εντάσσει στη λίστα των κορυφαίων τάσεων τις μικρής διάρκειας κρουαζιέρες και αυτές μετις περισσότερες επιλογές στα 'πακέτα'. 'Καυτοί' προορισμοί για το 2014 είναι η Διώρυγα του Παναμά, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Το Cruise Critic ανακοίνωσε τον κατάλογό του με τις κορυφαίες τάσεις στην κρουαζιέρα για το 2014, που βασίζεται στις προβλέψεις της βιομηχανίας και τη συνήθεια των καταναλωτών.

  • Πακέτο κρουαζιέρας “custom made”: Οι γραμμές κρουαζιέρας συνεχίζουν να προσθέτουν μοναδικές εμπειρίες εν πλω για τους πελάτες τους, αλλά πολλές φορές αυτές προσφέρονται με επιπλέον κόστος. Οι εταιρείες εισάγουν τώρα τις προσφορές “διάλεξε το δικό σου πακέτο”, που επιτρέπουν στους επιβάτες να επιλέγουν το “πακέτο” της επιλογής τους – αεροπορικές, πιστώσεις επί του σκάφους, κ.λπ.
    Τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες κρουαζιέρας: Πάνω από το 1/3 των πελατών κρουαζιέρας αναφέρουν στο Cruise Critic ότι αντί του αυστηρά χαμηλού κόστους, θεωρούν ένα “«πακέτο κρουαζιέρας” να είναι ένα εισιτήριο μέσης κατηγορίας, στο οποίο περιλαμβάνονται extras. Αυτές οι νέες επιλογές πακέτου όχι μόνο προσφέρουν πρόσθετα, αλλά αφήνουν την επιλογή στα χέρια των πελατών κρουαζιέρας.
  • Πιο σύντομες αποδράσεις: Οι σύντομες κρουαζιέρες 2-4 ημερών, τυπικά προορίζονται για τα παλαιότερα πλοία ενός στόλου μιας γραμμής κρουαζιέρας. Κοιτώντας προς το μέλλον, όλο και περισσότερα νέα πλοία προσφέρουν σύντομες κρουαζιέρες – συμπεριλαμβανομένου του Νορβηγικού Breakaway, το οποίο ξεκίνησε το 2013 και θα προσφέρει κάποια προγράμματα δύο ημερών.
    Τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες κρουαζιέρας: Οι σύντομες κρουαζιέρες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όσους ψάχνουν για ένα σύντομο διάλειμμα ή για ένα “πακέτο” της τελευταίας στιγμής, αλλά και για καινούργιους ταξιδιώτες κρουαζιέρας. Σε δημοσκόπηση του Cruise Critic, το 46% απάντησε ότι θα εξέταζε την περίπτωση να κάνει μια σύντομη κρουαζιέρα.
  • “Σβήνει” το κάπνισμα στο μπαλκόνι: Έξι γραμμές κρουαζιέρας εξήγγειλαν τροποποιήσεις στην πολιτική καπνίσματος επί του σκάφους το 2013, ενώ αναμένεται ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός θα ακολουθήσει το 2014. Η Royal Caribbean Cruise Line, η Cunard, η P&O, η Disney Cruise Line, και η Seabourn ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν μερικώς, αν όχι ολοκληρωτικά, το κάπνισμα στα μπαλκόνια των πλοίων τους έως το 2014, και η MSC ανακοίνωσε νέες απαγορεύσεις καπνίσματος στο “MSC Divina” που έχει βάση τις ΗΠΑ.
    Τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες κρουαζιέρας: Ένα ισχυρό ποσοστό (74%) δήλωσε στο Cruise Critic ότι πιστεύει πως το κάπνισμα πρέπει να περιοριστεί, τουλάχιστον στα μπαλκόνια και στις καμπίνες του πλοίου, με το 56% να απαντά ότι το κάπνισμα πρέπει να απαγορευθεί σε όλες τις γραμμές κρουαζιέρας. Για τους καπνιστές, θα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εξοικειωθούν με τις πολιτικές του καπνίσματος στις γραμμές κρουαζιέρας πριν την επιβίβαση.
  • Πραγματική “γεύση” από λιμάνι: Η πλειοψηφία των πελατών κρουαζιέρας (80%) κλείνει εκδρομές στην ξηρά πριν από την επιβίβαση – το 45% των εν λόγω συμμετοχών γίνεται μέσω ενός ανεξάρτητου φορέα, παρά με την εταιρεία κρουαζιέρας. Για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον ανταγωνισμό στις εκδρομές, οι γραμμές κρουαζιέρας εισάγουν νέες, συναρπαστικές εμπειρίες στις ακτές, τις οποίες οι πελάτες κρουαζιέρας μπορούν να απολαύσουν μόνο με απευθείας κράτηση μέσω της εταιρείας.
    Τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες κρουαζιέρας: Αυτός είναι ένα είδος ανταγωνισμού από τον οποίο μπορούν μόνο να επωφεληθούν οι καταναλωτές με περισσότερες επιλογές εκδρομών και μοναδικές προσφορές. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την Disney Cruise Line με οικογενειακές αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αθήνα και ρομαντικές βραδιές στην Azamara στις πλαγιές των λόφων της Τοσκάνης.
  • Περισσότερες επιλογές συμπερίληψης σε κρουαζιέρας ποταμού: Οι κρουαζιέρες ποταμού συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα, με το 65% να λέει στο Cruise Critic ότι θα ήθελε να δοκιμάσει. Μια βασική τάση θα είναι η βελτίωση των επιπέδων της διάθεσης συμπερίληψης  – ενώ μερικές γραμμές διαθέτουν περισσότερες προσφορές συμπερίληψης  με υψηλότερο κόστος βάσης, άλλοι προσφέρουν λιγότερη συμπερίληψη σε χαμηλότερη βάση κόστους.
    Τι σημαίνει αυτό για τους πελάτες κρουαζιέρας: Τα καλά νέα είναι ότι, καθώς η βιομηχανία γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, το ίδιο κάνει και η τιμολόγηση. Θα υπάρξουν περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη αξία, με τους πελάτες κρουαζιέρας να μπορούν να επιλέξουν από ένα εύρος, από all-inclusive ως και a la carte.  

Οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για το 2014

  • Διώρυγα του Παναμά: Η Διώρυγα του Παναμά γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2014 και το νέο κέντρο επισκεπτών θα καλωσορίσει μια σειρά από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.
  • Ιαπωνία: Η τάση είναι σας για περισσότερες “ιαπωνοκεντρικές” κρουαζιέρες το 2014. Η Ιαπωνία μπορεί να είναι ακριβή και δύσκολη να εξερευνηθεί από τη στεριά – για το λόγο αυτό η κρουαζιέρα θεωρείται ένας ιδανικός τρόπος για να δει κανείς τη χώρα.
  • Αυστραλία: Οι κρουαζιέρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βιώσει κανείς όλα εκείνα που η Αυστραλία έχει να προσφέρει, και με τις περισσότερες επιλογές που προσφέρονται το 2014, είναι σίγουρα ένας προορισμός κρουαζιέρας που πρέπει να ληφθεί υπ’όψη.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024