Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕλλείψεις και αδυναμίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Αγίας Νάπας
Κύπρος

Ελλείψεις και αδυναμίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Αγίας Νάπας

Ο λόγος για τη μη ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία είναι, κατά τον δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο, η παραμέληση και η εγκατάλειψη της περιοχής, Αγία Νάπα και Πρωταράς, από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος χρειάζεται όχι μόνο ξενοδοχειακή, αλλά και τουριστική βιομηχανία εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, αφού όπως εξήγησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ τα ξενοδοχεία αναβαθμίζονται και ανακαινίζονται, αυτό δε συμβαίνει με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στον τουρισμό, εκτός ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε και σε ολοκληρωμένες τουριστικές εμπειρίες και σημείωσε ότι, “εάν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Κύπρο οι τουρίστες και ειδικά οι Ρώσοι που έρχονται κατά χιλιάδες στη περιοχή μας, παίρνουν στη χώρα τους κάποια εμπειρία από την παραμονή τους στο νησί, αυτό είναι καλό και είμαστε στο σωστό δρόμο, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουν ξανά. Εάν όμως δεν παίρνουν καμία εμπειρία τότε κάτι πάει λάθος και βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε στις χιλιάδες ατόμων που έρχονται εδώ, μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία”.

Εξήγησε ακόμα ότι ο λόγος για τη μη ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία είναι η παραμέληση και η εγκατάλειψη της περιοχής, Αγία Νάπα και Πρωταράς, από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. “Η ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου αδικείται στους Προϋπολογισμούς και δεν υπάρχουν βασικά έργα υποδομής που θα βελτιώσουν εμπειρίες και υπηρεσίες που προσφέρονται στο ξένο τουρίστα”.

Ανέφερε ακόμη: “Παρά το γεγονός ότι στο νησί μας υπάρχει μια καλή ξενοδοχειακή βιομηχανία, εντούτοις η τουριστική μας βιομηχανία δεν είναι στο κατάλληλο επίπεδο ακόμα. Ενώ τα ξενοδοχεία μας αναβαθμίζονται, ανακαινίζονται και κάθε χρόνο προσφέρουν κάτι καινούργιο, αυτό δεν γίνεται με τις υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων, οι οποίες δεν είναι ακόμα έτοιμες να υποδεχθούν τις χιλιάδες των τουριστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο την Κύπρο”.

Σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Καρούσος δήλωσε ότι “οι υπηρεσίες αυτές είναι τα εστιατόρια, οι μπυραρίες, οι ταβέρνες, τα καταστήματα ακόμα και τα ταξί. Πρέπει να έχουμε εξαιρετική βιομηχανία τόσο ξενοδοχειακή όσο και τουριστική”. Και πρόσθεσε: “Aκόμα δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε λύσεις σε μεγάλα προβλήματα μεταξύ των οποίων είναι και η ηχορύπανση. Έχει εξευρεθεί μια λύση για το θέμα του κραχτισμού, η οποία αναμένεται να δοκιμασθεί το ερχόμενο καλοκαίρι”.

Ο κ. Καρούσος είπε, τέλος, ότι χρειάζεται να γίνουν όχι μόνο στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, αλλά σε όλες τις περιοχές μεγάλα έργα, όπως καταδυτικά πάρκα, με την προώθηση της δημιουργίας τεχνητών υφάλων, Health Farm Resorts, κέντρα αποθεραπείας, ευεξίας (Spa) και βιολογικής ιατρικής. Παράλληλα, να προωθηθεί ο ιαματικός, αθλητικός και εκκλησιαστικός τουρισμός, ενώ χρειάζεται να γίνει και εκσυγχρονισμός των αθλητικών κέντρων σε διάφορες τουριστικές περιοχές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024