Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.: Όχι σε 2 μέτρα και 2 σταθμά στη φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων φυσικών προσώπων
Ενοικιαζόμενα δωμάτια

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.: Όχι σε 2 μέτρα και 2 σταθμά στη φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων φυσικών προσώπων

H Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. διεκδικεί από την Πολιτεία τα τουριστικά καταλύματα φυσικών προσώπων, κάθε μορφής και κατηγορίας, να έχουν την ίδια οικονομική επιβάρυνση με τις εταιρείες νομικών προσώπων που είναι 0,33 τoις χιλίοις, αντίθετα με τις ατομικές επιχειρήσεις που φορολογούνται έως και 2%.

Σύσσωμη η διοίκηση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το φόρο ακίνητης περιουσίας (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), καταγγέλλει την πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών “που επιβαρύνει τις ατομικές τουριστικές επιχειρήσεις με φόρο Ακίνητης Περιουσίας μεγαλύτερο από αυτόν που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις νομικών προσώπων”, όπως λέει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

“Διεκδικούμε από την Πολιτεία τα τουριστικά καταλύματα φυσικών προσώπων, κάθε μορφής και κατηγορίας, να έχουν την ίδια οικονομική επιβάρυνση με τις εταιρείες νομικών προσώπων που είναι 0,33 τoις χιλίοις, αντίθετα με τις ατομικές επιχειρήσεις που φορολογούνται έως και 2%! Οι τζίροι των επιχειρήσεών μας έχουν περιοριστεί – η φοροδοτική μας ικανότητα έχει εξαντληθεί και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει την περιουσία μας και να δημεύσει τα ακίνητα που με κόπο δεκαετιών αποκτήσαμε”.

Και καταλήγει: “Καλούμε τους βουλευτές των περιοχών μας και το Υπουργείο οικονομικών να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας, ώστε να μη βρεθούν χιλιάδες συνάδελφοι σε οριστικό τέλμα και να μη μαραζώσει ανεπανόρθωτα η περιφερειακή οικονομία. Σε διαφορετική περίπτωση οι υπεύθυνοι θα μας βρουν απέναντί τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024