Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Το λιμάνι του Πειραιά στο ευρωπαϊκό πρότυπο της λιμενικής αγοράς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 December 2013, 10:35

Το ευρωπαϊκό μοντέλο λειτουργίας της λιμενικής βιομηχανίας αποτελεί το μόνο πρότυπο στο οποίο μπορεί να προσαρμοσθεί το υπό μεταρρύθμιση λιμενικό σύστημα της χώρας.


Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα ”Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια”, την οποία διοργάνωσαν ο ΟΛΠ ΑΕ, η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και τα κοινοτικά προγράμματα SUPPORT και SEE MARINER.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι τεσσάρων ευρωπαϊκών λιμένων, οι οποίοι συμμετέχουν στα προγράμματα, αξιωματικοί του ΥΝΑ, καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη του ΟΛΠ ΑΕ και της ΕΛΙΜΕ και εκπρόσωποι φορέων και χρηστών του λιμένα.

Καλωσορίζοντας τους σύνεδρους ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, μεταξύ άλλων, τόνισε: ”Τρεις είναι οι βασικές αρχές της Αρχής Λιμένος του Πειραιά: (α) η Ασφάλεια, (β) η Προστασία του Περιβάλλοντος και (γ) η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Χαίρομαι γιατί ο ΟΛΠ ΑΕ υπηρετεί και τις τρεις αρχές με επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Σε μια εποχή οπού οι νέες Συμφωνίες του ΠΟΕ στο Bali θα οδηγήσουν σε νέες μεγεθύνσεις των θαλάσσιων μεταφορών, τα λιμάνια με τον πολυσύνθετο παραγωγικό τους ρόλο, οφείλουν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους κατά προσώπων, φορτίων, πλοίων και εργαζομένων. Ο ΟΛΠ ΑΕ έχει πλέον αναπτύξει ένα σύγχρονο και αναβαθμισμένο περιβάλλον ασφάλειας, με νέο λογισμικό, μηχανήματα και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε δικαίως οι πελάτες του να θεωρούν ότι στα πλαίσια του ISPS είναι πλέον ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια, που λειτουργούν 365 ημέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο. Το γεγονός αυτό εξάλλου αποδεικνύουν οι ετήσιες εγκρίσεις των ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργάνων και η απουσία σοβαρών γεγονότων κινδύνου”.

Το Λιμάνι του Πειραιά στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο της λιμενικής αγοράς - Ομιλία Γ. Ανωμερίτη

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top