Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣΥΡΙΖΑ: Το Υπουργείο Τουρισμού 'νίπτει τας χείρας του' για την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμΕΑ στον τουρισμό
Τουριστική απασχόληση & ΑμΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Το Υπουργείο Τουρισμού 'νίπτει τας χείρας του' για την επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμΕΑ στον τουρισμό

Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να απευθύνεται σε ΑμΕΑ ως καταναλωτές του τουριστικού προϊόντος, αλλά σε καμία περίπτωση σε ΑμΕΑ ως παραγωγούς αυτού και εργαζόμενους υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέχεια της συνάντησης της 14ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τη βουλευτή κα Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά, εκπρόσωπο του βουλευτή κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη, αλλά και μέλη της συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο, προκειμένου ο τελευταίος να δώσει μια πειστική απάντηση όπως είχε ο ίδιος δεσμευτεί για την περίπτωση του σπουδαστή με σύνδρομο Down, ο οποίος έχει εκδιωχθεί από το ΙΕΚ Τουριστικών επαγγελμάτων της Αναβύσσου.

“Παρότι η οικογένεια έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και τις ιατροπαιδαγωγικές γνωματεύσεις που αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο σπουδαστής μπορεί να φοιτήσει σε γενικό πλαίσιο εκπαίδευσης με παράλληλη στήριξη (συνοδό), τον οποίο η ίδια η οικογένεια παρέχει, η αρμόδια υπηρεσία  του Υπουργείου Τουρισμού και η διεύθυνση του ΙΕΚ συνεχίζουν να αρνούνται την φοίτηση του σπουδαστή”, αναφέρει ο κ, Κριτσωτάκης.

“Η αντιπροσωπεία ζήτησε την εφαρμογή των εγκυκλίων που αναφέρονται στην εισαγωγή των αποφοίτων γενικών λυκείων υποψηφίων σπουδαστών στα ΙΕΚ που αφορούν την εισαγωγή και φοίτηση στα ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού.

Στη προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών που το βαραίνουν, το πουργείο Τουρισμού δήλωσε πως η απάντηση για το ζήτημα θα δοθεί με την απάντηση στην ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με αριθμό 4217 της 25 Οκτωβρίου 2013 που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, κ. Λιάσκου που δήλωσε ανεπάρκεια, τονίζοντας πως το υπουργείο δεν μπορεί να βρει λύση στο θέμα αυτό και παρέπεμψε το ζήτημα στο αναρμόδιο Υπουργείο Παιδείας. Το Υπουργείο Τουρισμού επιδεικτικά ‘νίπτει για άλλη μια φορά τας χείρας του’, όσον αφορά στην έλλειψη πολιτικής για την πρόσβαση των ΑμεΑ τόσο στην μόρφωση όσο και στην εργασία στον τομέα του τουρισμού. Παράλληλα, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Τουρισμού διαφημίζει προγράμματα τουρισμού για ΑμΕΑ και συνταξιούχους, η κυβέρνηση αφήνει τεράστια κενά σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα γενικής αλλά και ειδικής αγωγής για τους ανθρώπους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες – εν μέσω βεβαίως γενικότερης υποβάθμισης και απαξίωσης της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Προφανώς, ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να απευθύνεται σε ΑμΕΑ ως καταναλωτές του τουριστικού προϊόντος, αλλά σε καμία περίπτωση σε ΑμΕΑ ως παραγωγούς αυτού και εργαζόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πολιτική και καλεί το Υπουργείο Τουρισμού αν δε θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα της συνέχισης της φοίτησης να βρει με τα συναρμόδια υπουργεία μία λύση που να καλύπτει αυτές τις  περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο Τουρισμού να εγκαταλείψει τις ανεπαρκείς απαντήσεις εφαρμόζοντας τις εγκυκλίους ως οφείλει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024