Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
CVBs

Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέο Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Δεκέμβριος 2013, 11:26

Τη σύσταση νέου φορέα με αντικείμενο την προβολή της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού ανακοίνωσαν 12 επιχειρηματίες, άμεσα εμπλεκόμενοι με το συνεδριακό τουριστικό κλάδο της πόλης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.


Μια νέα αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και διαχείριση του συνεδριακού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς για την προσέλκυση συνέδρων και επισκεπτών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν 12 επιχειρηματίες, άμεσα εμπλεκόμενοι με το συνεδριακό τουριστικό κλάδο της πόλης. Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της την πρώτη μέρα του επερχόμενου έτους (01/01/2014) και στο αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο καλούνται να συμμετέχουν όσοι έχουν πίστη στη Θεσσαλονίκη ως ικανό πόλο έλξης ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων.

Την υποστήριξή τους στο νέο εγχείρημα εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής.

“Η συμφωνία των 12 εκπροσώπων-επιχειρηματικών της πόλης αποτελεί ιστορική στιγμή για τον τουρισμό της, καθώς η ‘συνεδριούπολη’ Θεσσαλονίκη αποκτά το νέο της Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών”, όπως τόνισε ο συντονιστής της παρουσίασης, ο δημοσιογράφος κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης παρότρυνε τη λειτουργία του νέου φορέα χωρίς την παρεμβολή του δημοσίου, εστιάζοντας στην αδυναμία των δημόσιων φορέων να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε αντίθεση με κάποιον επαγγελματία.
Ο τέως γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Σαπουντζής ευχαρίστησε τη “συμμορία των 12”, λέγοντας ότι ως Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης είχε άριστη συνεργασία με το δήμαρχο, παρόλα αυτά υπήρχαν πάντα εμπόδια πολιτικών εξαρτήσεων.

Ενώ, ο τέως πρόεδρος του TCVB κ. Γιάννης Ασλάνης είπε χαρακτηριστικά: “Ήρθε η ώρα να παραμεριστούν όποιες αρνητικές φωνές, ήρθε η ώρα να πιστέψουμε στο στόχο μας”.

Ο γενικός διευθυντής του Grand Hotel Palace κ. Παναγιώτης Ζελελίδης αναφέρθηκε στην ιστορική και πολιτιστική δυναμική της πόλης, την πανεπιστημιακή της κοινότητα, τη γαστρονομία και τη νυχτερινή ζωή, και κάλεσε τους πάντες για συμμετοχή ακόμη και σε εθελοντική βάση. “Υπάρχουν ελλείψεις και τις γνωρίζουμε, ωστόσο προχωράμε με όσα μέσα διαθέτουμε. Λέμε ‘όχι’ στη μοιρολατρική αντιμετώπιση της κατάστασης της πόλης και απαντάμε ‘ναι’ στη δυναμική ενεργοποίηση όλων”, σχολίασε.

Ο κ. Χριστοδουλάκης από το ξενοδοχείο Capsis είπε: “Με τόσα μνημεία και ιστορία, η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε πλέον να είναι η Ρώμη της Ελλάδας”.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της ARTION Conferences & Events κα Δέσποινα Αμαραντίδου επισήμανε ότι χρειάζεται συστηματική προσπάθεια για την επιτυχή διεκδίκηση διεθνών συνεδρίων, σημειώνοντας ότι “όσο και αν απαξιώνονται οι υποδομές της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται συγκριτικά σε πλεονεκτική θέση έναντι διεθνών προορισμών, και αυτό τουλάχιστον θα πρέπει να μας εφοδιάζει με πίστη και θέληση. Και η συσπείρωση των φορέων είναι δουλειά του CVB”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Domotel κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος υπογράμμισε ότι η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος έγκειται σε τρία πράγματα: να λειτουργεί ένας φορέας, ο οποίος θα εκπροσωπεί την πόλη και ο οποίος θα λειτουργεί τεχνοκρατικά - και άρα αποτελεσματικά.

Οι εμπλεκόμενοι:

 • Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Domotel AE
 • Δέσποινα Αμαραντίδου, γενική διευθύντρια Artion Conferences & Events    
 • Γιάννης Ασλάνης, γενικός διευθυντής Mediterranean Palace Hotel
 • Παναγιώτης Ζελελίδης, γενικός διευθυντής Grand Hotel Palace
 • Ευριπίδης Καραβασίλης, διευθύνων σύμβουλος Polis Convention Center
 • Κωνσταντίνα Μαμαδά, γενική διευθύντρια Porto Palace Hotel
 • Ιωάννα Μανούσου, μέλος ΔΣ Τουριστικών Επιχειρήσεων Καψή Θεσ/νίκης ΑΕ
 • Πρόδρομος Μοναστηρίδης, διευθυντής Marketing Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης  
 • Χάρης Νεοφυτίδης, γενικός διευθυντής The Met Hotel
 • Βίκυ Παπαδημητρίου, διευθύνουσα ύμβουλος Symvoli Conference and Cultural Management
 • Σπύρος Πέγκας, πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής ΑΕ
 • Γιώργος Σπυρόπουλος, γενικός διευθυντής Makedonia Palace Hotel

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top