Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΥπογραφή συμφωνίας της Etihad Airways με την Aegean Airlines
Αεροπορικές εταιρείες

Υπογραφή συμφωνίας της Etihad Airways με την Aegean Airlines

Nέο δρομολόγιο της Αegean Αirlines προς το Άμπου Ντάμπι και έναρξη πτήσεων κοινού κωδικού και ενοποίηση δικτύου με την Etihad Airways.

Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) υπέγραψε συμφωνία κοινού κωδικού με την Aegean Airlines, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας. 

Από τις 30 Μαρτίου 2014, η Aegean Airlines θα πραγματοποιεί τέσσερα εβδομαδιαία δρομολόγια από Αθήνα προς Άμπου Ντάμπι και κατόπιν εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της, ΕΥ, στη νέα πτήση. Η Aegean Airlines θα πραγματοποιεί το νέο δρομολόγιο Αθήνα – Άμπου Ντάμπι με αεροσκάφος Airbus A320 χωρητικότητας 168 θέσεων. 

Εκτός της Αθήνας, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της σε 16 πτήσεις της Aegean σε ελληνικούς προορισμούς και σε άλλες 10 ευρωπαϊκές πόλεις.

Αντίστοιχα, η Aegean θα προσφέρει νέα δρομολόγια κοινού κωδικού μεταξύ της Αθήνας και επτά προορισμών στην περιοχή του Κόλπου, στην Αυστραλία και στη Ν. Αφρική.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines, δήλωσε: “Από τη συνεργασία με την Etihad Airways, η Aegean Airlines αποκτά πρόσβαση στην περιοχή του Κόλπου και στη Νότια Αφρική, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ευκαιρίες σύνδεσης με την Αυστραλία. Επιπλέον, η Aegean Airlines θα προσελκύσει στο δίκτυό της το επιβατικό κοινό της Etihad Airways και θα ενισχύσει την πρόσβαση από και προς την Ελλάδα μέσω Άμπου Ντάμπι.

Η συνδυαστική πρόταση προς τους επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για επαγγελματικούς όσο και για τουριστικούς λόγους, δεν υπήρξε ποτέ τόσο ισχυρή. Η επιβραβευμένη ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο της Aegean Airlines όσο και της Etihad Airways εγγυώνται την καλύτερη δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία”.

“Είμαι βέβαιος πως ο ελληνικός τουρισμός και οι επιχειρήσεις θα ωφεληθούν σημαντικά από αυτή την εξέλιξη, καθώς το Άμπου Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποτελεί ένα από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς  και τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο”.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, σχολίασε: “Τον Ιούνιο του 2009 ξεκινήσαμε τις πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Άμπου Ντάμπι και απο τότε βλέπουμε αυξημένη ζήτηση χρόνο με το χρόνο.

Το νέο δρομολόγιο Αθήνα – Άμπου Ντάμπι που θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος της Aegean, έρχεται να συμπληρώσει την παρούσα καθημερινή πτήση της Etihad Airways μεταξύ των δύο πόλεων και να ενισχύσει την πρόσβαση μεταξύ Ελλάδας και του παγκόσμιου δικτύου μας”.

Ο κ. Hogan συνέχισε λέγοντας: “Η πρότασή μας για το επιβατικό κοινό θα ενισχυθεί περαιτέρω καθώς σύντομα θα τοποθετήσουμε τον κωδικό μας σε πτήσεις της Aegean από και προς δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα”.

Οι προορισμοί αυτοί είναι: Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Χίος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Κως, Λήμνος, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη.

Οι υπηρεσίες θα προσελκύσουν όχι μόνο επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου αλλά και επιβάτες που ταξιδεύουν από πιο μακρινούς προορισμούς όπως είναι οι Έλληνες της διασποράς σε Αυστραλία και Ν. Αφρική.

Οι προορισμοί της Aegean Airlines που θα φέρουν τον κωδικό EY είναι οι εξής: Βιέννη, Πράγα, Ρώμη, Βενετία, Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Μαδρίτη, Τίρανα, Σόφια και Λάρνακα.

Η Aegean Airlines σκοπεύει να τοποθετήσει τον κωδικό της, Α3, στις πτήσεις της Etihad Airways από την Αθήνα προς το Άμπου Ντάμπι, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Γιοχάνεσμπουργκ, Μελβούρνη, Πέρθ και Σύδνεϋ. 

Οι νέες πτήσεις από Αθήνα προς Άμπου Ντάμπι, είναι ήδη διαθέσιμες προς κράτηση από τις ιστοσελίδες www.etihad.com και www.aegeanair.com, από τα γραφεία κεντρικών κρατήσεων της Etihad Airways, καθώς και μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων, ενώ οι προορισμοί κοινού κωδικού θα είναι σύντομα διαθέσιμοι και κατόπιν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόγραμμα πτήσεων Αθήνα – Άμπου Ντάμπι

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Συχνότητα

Αεροσκάφος

Εταιρεία

ATH

AUH

14:30

20:10

Καθημερινά

A320

Etihad

AUH

ATH

09:10

13:25

Καθημερινά

A320

Etihad

ATH

AUH

19:00

00:30 + 1

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή

A320

Aegean

AUH

ATH

02:00

06:00

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο

A320

Aegean

Εμφάνιση του θερινού προγράμματος για το 2014, με τοπικές ώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024