Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει στο πρόγραμμα 'Καθαρά Χέρια'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιανουάριος 2014, 13:17

Το συγκρότημα Porto Carras, στα πλαίσια της 'πράσινης' πολιτικής του, εντάσσει στο πρόγραμμα 'Καθαρά Χέρια' και τα τρία ξενοδοχεία, Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5*, Villa Galini.


Το Porto Carras Grand Resort, βραβευμένο εννέα φορές από το Conde Nast Traveller, ανακοινώνει τη στήριξη και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης συλλογής χρησιμοποιημένων σαπουνιών από ξενοδοχεία, “Καθαρά Χέρια”. Η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε το 2012 έχοντας διπλή  αποστολή, την μείωση των αποβλήτων και παράλληλα την βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.

Το συγκρότημα Porto Carras στα πλαίσια της “πράσινης” πολιτικής εντάσσει στο πρόγραμμα και τα τρία ξενοδοχεία, Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5* και Villa Galini.

Τα “Καθαρά Χέρια” είναι η πρώτη οργάνωση υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος αυτού του είδους στην Ελλάδα. Η οργάνωση εκτιμά ότι περισσότερα από 800.000 σαπούνια απορρίπτονται εβδομαδιαίως στην Ελλάδα. Σκοπός της οργάνωσης είναι η με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιού από τα ξενοδοχεία και έπειτα από ανακύκλωση και απολύμανση, η μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και προώθησή τους σε φτωχές οικογένειες, σε σχολεία, σε γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία, καθώς και σε αναπτυσσόμενα κράτη.

Πρωταρχικός στόχος του συγκροτήματος Porto Carras ήταν και είναι η ανάπτυξη του οικολογικού και εναλλακτικού τουρισμού με πλήρη σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στην οικολογική ισορροπία και πάνω απ’όλα στον άνθρωπο.

“Με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα, το Porto Carras Grand Resort εδώ και 14 χρόνια έχει καταφέρει να αποτελεί παγκόσμιο κέντρο ποιοτικού, οικολογικού τουρισμού, θέτοντας στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας και δράσης τη μέριμνα για την προστασία και την ενίσχυση του περιβάλλοντος”, αναφέρει η διοίκηση.

Το Porto Carras έχει λάβει, μεταξύ άλλων, το 2013 απέσπασε το βραβείο Greece’s Leading Family Resort από τα World Travel Awards, τρεις γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες και για τη Μαρίνα, πιστοποίηση ISO 9001 για τις εγκαταστάσεις του, πιστοποιητικό από την TUV Hellas για την κατασκευή και ασφαλή λειτουργία όλων των χώρων που προορίζονται για παιδιά στο συγκρότημα ως επίσης και όλων των πισίνων, lagoons, πισίνων θαλασσοθεραπειών κλπ. Οι διακρίσεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς πιστό στη “πράσινη” πολιτική του το Porto Carras Grand Resort βραβεύεται για πέντε συνεχή έτη με τo Green Key Eco Label.

Πέρα των ανωτέρω, το Porto Carras συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης α) γυάλινων και πλαστικών συσκευασιών, β) αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, γ) υπολειμμάτων ελαίου από τις κουζίνες των εστιατορίων του ως επίσης και λιπών από την συλλογή τους που γίνεται στους σύγχρονους λιποσυλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι στο συγκρότημα σε συνεργασία με ειδικές εταιρείες, και δ) σεντινών και ελαίων μηχανών σκαφών από την μαρίνα σε συνεργασία με κατάλληλες για το σκοπό αυτό εταιρείες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top