Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣτενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Αγροτουρισμός

Στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Η συνεργασία των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιλαμβάνει την προβολή και τον εμπλουτισμό του αγροτουριστικού προϊόντος, με περαιτέρω αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που παρέχει η Ελλάδα στους επισκέπτες της.

Στη στενή συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σκοπό την προώθηση λύσεων εντός του 2014, που θα τονώσουν την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση για την καταχώρηση 100 ελληνικών αγροτικών προϊόντων, ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, διοργάνωσε το ΥπΑΑΤ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την αρωγή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι “ο αγροτουρισμός είναι ένας από τους τομείς που τα δύο Υπουργεία θα συνεργαστούν”, επισημαίνοντας ότι “η συνεργασία περιλαμβάνει την προβολή και τον εμπλουτισμό του αγροτουριστικού προϊόντος, με περαιτέρω αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που παρέχει η Ελλάδα στους επισκέπτες της”.

Προσδιορίζοντας το στόχο αυτής της κοινής προσπάθειας, η υπουργός τουρισμού ανέφερε ότι ο τουρίστας θα πρέπει να επιλέξει την Ελλάδα, όχι μόνο για τη θήλασα της, αλλά και για τις διατροφικές συνήθειες και τα μοναδικά προϊόντα της

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι “για το Υπουργείο Τουρισμού, η ανάδειξη τοπικών αγροτικών προϊόντων και η γαστρονομία, αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία μιας σειράς θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, που σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε, με στόχο τον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών”.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024