Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟι Κάτω Χώρες… 'ανεβαίνουν' στoν Άθωνα
Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω (Χαλκιδικής)

Οι Κάτω Χώρες… 'ανεβαίνουν' στoν Άθωνα

Απόλυτα επιτυχημένες ως προς το αποτέλεσμα οι συμμετοχές του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Vakanz του Λουξεμβούργου και Vakantiebeurs της Ουτρέχτης.

Σε ειδικά σχεδιασμένα περίπτερα, με συγκεκριμένες διαδικτυακές προτάσεις, με πραγματοποίηση παράλληλων θεματικών εκδηλώσεων, αλλά προπαντός με συγκεκριμένο σχεδιασμό ως προς το στόχο, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε δύο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις:

  • Τη Vakanz του Λουξεμβούργου και
  • Τη Vakantiebeurs της Ουτρέχτης (Ολλανδία).

Η πρωτοβουλία αποτελεί απόρροια της στρατηγικής marketing που εφαρμόζει πιστά ο εν λόγω φορέας, στοχεύοντας στο να διεισδύσει με ποιοτικές αξιώσεις στις αγορές των Κάτω Χωρών, οι οποίες άρχισαν ήδη να τροφοδοτούν την περιοχή με επισκέπτες.

Σε ό,τι αφορά στο Λουξεμβούργο, όπου ο Οργανισμός συμμετείχε αυτόνομα σε δικό του περίπτερο, προωθήθηκε ειδικό πληροφοριακό υλικό και εφαρμόσθηκε το σύστημα της on-line αποστολής requests από το χώρο της έκθεσης απευθείας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις – καταλύματα / μέλη του φορέα.

Ο εντυπωσιακός αριθμός των 123 requests, που απεστάλησαν, αποδεικνύει το ενδιαφέρον των Λούξιων για την προ του Άθω περιοχή, οι οποίοι δείχνουν πλέον εξοικειωμένοι με το όνομά της, γεγονός που αποδεικνύεται και από την ετήσια διαδικτυακή επισκεψιμότητα. Η πραγματοποίηση άλλωστε δύο ταξιδιών εξοικείωσης την προηγούμενη τριετία δημιούργησε προϋποθέσεις ποιοτικής προώθησής της στην πιο εύρωστη αγορά της Ευρώπης.

Στην Ουτρέχτη, όπου ο Οργανισμός συμμετείχε στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ, δόθηκε έμφαση στην πραγματοποίηση των 17 προκαθορισμένων συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη ότι οι δυνατότητες της περιοχής θα προκαλέσουν περαιτέρω ζήτηση, σήμερα που η αεροπορική εταιρεία Transavia έχει τοποθετήσει απευθείας πτήση από το Άμστερνταμ στη Θεσσαλονίκη, ενώ όρισαν συγκεκριμένες ημερομηνίες επίσκεψής τους στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, η παράλληλη “Mount Athos Area Kouzina” εκδήλωση προκάλεσε για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του ολλανδικού τύπου, ο οποίος συμμετείχε σύσσωμος σε αυτήν και αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση “γαστρονομικής” επίσκεψης στην περιοχή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα εκπροσώπων τύπου και γραφείων ποδηλατικού τουρισμού θα πραγματοποιήσει ειδικό (θεματικό) ταξίδι εξοικείωσης στις αριστοτελικές κυρίως περιοχές την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

Οι εν λόγω επιτυχίες αποτελούν προϊόν:

  • ειδικής μελέτης των τάσεων που επικρατούν στις εύρωστες αγορές των Κάτω Χωρών,
  • πραγματοποίησης μικρών αλλά σταθερών βημάτων προς την κατεύθυνση της ωρίμανσης των συνθηκών προώθησης της περιοχής,
  • επίπονης και αέναης προσπάθειας και, προπαντός,
  • επαγγελματικής στόχευσης.

Επόμενος σταθμός του προορισμού στις Κάτω Χώρες είναι η διεθνής τουριστική έκθεση των Βρυξελλών Salon Des Vacances.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024