Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βιβλιοπαρουσίαση

Παρουσίαση βιβλίου για τον τουρισμό στον 'Ιανό'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Ιανουάριος 2014, 16:21

Στόχος των συγγραφέων του βιβλίου είναι ανάδειξη των πλευρών του τουρισμού που πληγώνει... και δημιουργούν προβλήματα, εμφανίζοντας προς τα έξω ένα σκοτεινό, αποτρόπαιο, παραβατικό, συχνά δε αποκρουστικό και αναξιοπρεπές – ανυπόληπτο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.


Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο “Ιανός” πραγματοποιούν παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή κ. Περικλή Λύτρα, (αναπληρωτή προέδρου ΤΕΙ Αθήνας) και της κας Αθηνάς Παπαγεωργίου, (επιστ. συνεργάτη ΤΕΙ Αθήνας) με τίτλο “Ο τουρισμός που πληγώνει… Η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του”, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.: Νίκος Σκουλάς, πρώην υπουργός Τουρισμού, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης και Μάγια Τσόκλη, δημοσιογράφος. Συντονίζει ο κ. Θαλής Κουτούπης, σύμβουλος επικοινωνίας

Το μικρό αυτό πόνημα αναφέρεται και συνεισφέρει στον τουρισμό με την καταγραφή όχι των γνωστών θετικών οικονομικο-κοινωνικο-ψυχολογικών και αναπτυξιακών πλευρών του, αλλά με την καταγραφή των - για τους αμύητους - αθέατων και δυσφημιστικών πλευρών του. Στα τρία κεφάλαιά του κατατίθενται κατά σειράν αρχικά οι παραβατικές, αλγογενείς και ιδιαίτερες συμπεριφορές, στη συνέχεια οι κοινωνικές και πολιτιστικές εκφυλιστικές του όψεις και τέλος, οι περιβαλλοντικές αλλοιώσεις και καταστροφές.

Στόχος των συγγραφέων του βιβλίου είναι ανάδειξη των πλευρών του τουρισμού που πληγώνει… και δημιουργούν προβλήματα, εμφανίζοντας προς τα έξω ένα σκοτεινό, αποτρόπαιο, παραβατικό, συχνά δε αποκρουστικό και αναξιοπρεπές – ανυπόληπτο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Ούτως ώστε είτε μέσω της εξάλειψής τους είτε μέσω της ελαχιστοποίησης και του περιορισμού τους να επιτρέψουν στον παγκόσμιο τουρισμό, να εξακολουθήσει την όμορφη, τη λαμπερή, τη φωτεινή και υπέροχη πορεία του.

Το βιβλίο αφορά όλο τον τουριστικό “κόσμο”, δηλαδή την επίσημη πολιτεία στον τουρισμό, τους τουριστικούς επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, καθηγητές και ερευνητές που διακονούν τον τουρισμό, τους εξειδικευμένους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και το στελεχιακό δυναμικό των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε λογής μα περισσότερο όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες του τουρισμού.

Είναι το πρώτο και μόνο σχετικό βιβλίο στην ελληνική βιβλιογραφία, ενώ λόγω του συγκεντρωμένου και ταξινομημένου υλικού του το ίδιο ισχύει κατ’αναλογίαν και για την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top