Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςMediterranean Travel Fair 2001: Η γνώμη των ελλήνων που επισκέφθηκαν την έκθεση

Mediterranean Travel Fair 2001: Η γνώμη των ελλήνων που επισκέφθηκαν την έκθεση

Ενδιαφέρουσα έκριναν σε γενικές γραμμές την έκθεση Mediterranean Travel Fair 2001, MTF, οι λιγοστοί, ομολογουμένως, έλληνες τουριστικοί πράκτορες που παραβρέθηκαν στο Κάιρο 24-26 Σεπτεμβρίου 2001. Ως επισκέπτες παρευρέθηκαν στην έκθεση […]

Ενδιαφέρουσα έκριναν σε γενικές γραμμές την έκθεση Mediterranean Travel Fair 2001, MTF<.>, οι λιγοστοί, ομολογουμένως, έλληνες τουριστικοί πράκτορες που παραβρέθηκαν<...> στο Κάιρο 24-26 Σεπτεμβρίου 2001.

Ως επισκέπτες παρευρέθηκαν στην έκθεση ο κ. Μιχάλης Καραπερίδης από το ταξιδιωτικό γραφείο Day Rise που εξειδικεύεται στην Τυνησία, ο κ. Νικόλαος Παντελίδης από το Nina Tours, εκπρόσωπος από το Pilot Travel Tourist Services, και ορισμένοι ακόμα τουριστικοί πράκτορες.

Σύμφωνα με τον κ. Καραπερίδη, η Αίγυπτος είναι μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικής δραστηριότητας. Είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσελκύσεις Έλληνες τουρίστες, αλλά οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό σε αυτή την χώρα χρειάζονται αρκετή ακόμα εκπαίδευση, ώστε να υποδέχονται με τον σωστό τρόπο τους Έλληνες ταξιδιώτες. Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές γεγονός που ενεργεί ως κίνητρο για εξερχόμενο τουρισμό από την Ελλάδα προς την Αίγυπτο. Οι επαφές που είχε κατά την διάρκεια της έκθεσης πιστεύει ότι θα τον βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Ν. Παντελίδης από το Nina Touus γραφείο που εξειδικεύεται στον εξερχόμενο τουρισμός προς την Αίγυπτο εδώ και 17 χρόνια, μας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Αίγυπτος έχει μεγάλο ενδιαφέρον στον τουριστικό κλάδο. Όμως σχετικά με την έκθεση ανέφερε ότι ήταν πολύ μικρής εμβέλειας, και ότι υπήρχε καταφανής έλλειψη Ευρωπαίων επισκεπτών. Όσο για τον μικρό αριθμό των Ελλήνων που επισκέπτονται την Αίγυπτο κάθε χρόνο (30.000 περίπου) θεωρεί ότι είναι μικρός γιατί καταρχήν η Αίγυπτος δεν έχει υποδομή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων που συνήθως ζητούν οι Έλληνες, και κατά δεύτερον δεν υπάρχει ενημέρωση για τα ιστορικά στοιχεία της χώρας και μπροσούρες στην Ελλάδα που να προωθούν την Αίγυπτο. Οι επαφές του στην Αίγυπτο συμπεριλάμβαναν ανθρώπους από την Συρία, την Ινδία, την Παλαιστίνη, και την Τσεχοσλοβακία. Όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα ο κ. Παντελίδης είχε επαφές με τοπικούς πράκτορες που στέλνουν τουρίστες στην Ρόδο, την Αθήνα, και την Κρήτη, και εξετάσθηκε η περίπτωση της Μυκόνου. Με τις καλύτερες τιμές που έχουν δώσει οι πράκτορες από την Αίγυπτο ο κ. Παντελίδης πιστεύει ότι η κίνηση την επόμενη χρονιά από την Ελλάδα προς την Αίγυπτο θα αυξηθεί εφόσον βέβαια ανταποκριθεί η ελληνική αγορά, η οποία πιστεύει ότι δεν θα επηρεαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα.

Παρόλο που όλα είναι 'μουδιασμένα' αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το κοντινό μέλλον. Τα συμβόλαια που υπογράφθηκαν αφορούσαν την περίοδο του 2002 πράγμα που αποδεικνύει ότι οι καλύτερες τιμές δεν είναι μόνο για την κοντινή περίοδο μετά τα γεγονότα, αλλά μια μακροχρόνια στρατηγική ανάπτυξης του Αιγυπτιακού τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024