Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧριστοδουλάκης: Θα λάβουμε ειδικά μέτρα παρόλο που η κρίση είναι βραχυχρόνια

Χριστοδουλάκης: Θα λάβουμε ειδικά μέτρα παρόλο που η κρίση είναι βραχυχρόνια

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκης σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων και του τύπου ανακοίνωσε ότι η κρίση από τα τρομοκρατικά γεγονότα είναι βραχυχρόνια, μιας […]

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκης<.> σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων και του τύπου ανακοίνωσε ότι η κρίση<...> από τα τρομοκρατικά γεγονότα είναι βραχυχρόνια, μιας και δεν υπάρχουν ακυρώσεις για το 2002, αλλά παρόλα αυτά θα ληφθούν ειδικά κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι αυτή την στιγμή θα πρέπει να αναδείξουμε την ταύτιση συμφερόντων που υπάρχει με τους tour operators, γιατί η κρίσιμη κατάσταση στον τουρισμό, όσο πλήττει τους τουριστικούς προορισμούς, άλλο τόσο πλήττει και τους μεσολαβητές. Πρέπει να χαράξουμε κοινή πολιτική και συμμαχία με τους tour operators. Οι άμεσες επαφές μαζί τους θα βοηθήσουν, αλλά πρέπει να κάνει προσπάθειες και ο ιδιωτικός τομέας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει μακροχρόνιες συμφωνίες, όπως αυτή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης. Επίσης, η συνδιαφήμιση με του tour operators, αναδεικνύοντας την ταύτιση των συμφερόντων, και τα προγράμματα εκπαίδευσης των tour operators στο εξωτερικό είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης. Θα γίνει εκπαίδευση σε 7000 επαγγελματίες του εξωτερικού, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Θα αξιοποιηθούν προγράμματα όπως αυτό της επιδότησης με 40 Ευρώ ανά τουρίστα στην χαμηλή περίοδο που έρχεται στην Ελλάδα με ναυλωμένη πτήση. Η δυναμική των ειδικών προσφορών είναι μεγάλη, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Επίσης, θα αξιοποιηθούν οι ειδικές αγορές όπως συνεδριακός τουρισμός, κρουαζιέρες και η αμερικάνικη αγορά. Αυτές οι αγορές, δήλωσε, δεν πρέπει να φύγουν ούτε στιγμή από την προσοχή μας. Θα πρέπει να ισχυροποιήσουμε την θέση μας και να δείξουμε με επιθετικό τρόπο ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα έχουν αποτέλεσμα μετά την κρίση.

Επόμενο βήμα είναι να προσελκύσουμε διεθνείς επενδύσεις γιατί οι επενδυτές θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ομαλή κατάσταση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να στραφούμε προς διεθνής επενδύσεις στις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΤΑ<.>, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, στις μαρίνες, το συνεδριακό κέντρο, τα καζίνο κτλ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χριστουδουλάκης θα κλειδώσουμε τα συμφέροντα των tour operators με τα δικά μας συμφέροντα. Έτσι ο τουρισμός μας δεν θα επηρεάζεται από παρόμοιες καταστάσεις.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική που θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας, και την προβολή των ελληνικών τουριστικών προϊόντων.

Όσο για την διαφήμιση, ανέφερε, ότι χρειάζεται μια πολύ ευέλικτη διαφημιστική κίνηση εστιασμένη ανά τομέα.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επικέντρωσε την τουριστική πολιτική της χώρας μας αυτή την στιγμή σε τρεις άξονες:

  • Ανάδειξη του παράγοντα ‘ασφάλεια’, γεγονός που μπορεί να αποβεί σημαντικό πλεονέκτημα για την χώρα μας. ‘Είμαστε εντυπωσιακά βελτιωμένοι σχετικά με άλλους προορισμούς. Πρέπει να το πιστέψουμε και διεθνώς αλλά και εθνικώς, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ασφάλεια είναι παράγοντας που θα καθορίσει τα επόμενα 3-5 χρόνια τις επιλογές στον τομέα του τουρισμού. Πρέπει να μην αφήνουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις, και να μην αφήνουμε αναπάντητες προκλήσεις.
  • Τονισμός της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα, και της ασφάλειας. Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι τα μέτρα ασφάλειας πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο και ανάλογα με τον τύπο του τουρισμού, όπως για παράδειγμα στις κρουαζιέρες πρέπει να είναι σφικτά και εμφανή, ενώ στον ομαδικό τουρισμό όχι.
  • Ανάδειξη των μορφών συνδυαστικού τουρισμού με στόχο την μείωση των πιθανοτήτων για ακύρωση. Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση των ταξιδιωτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και συνδυάζουν αυτό το ταξίδι με διακοπές.

Επίσης, ανάγγειλε την σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων με την συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΤ και άλλων εκπροσώπων κρίσιμων τουριστικών κλάδων, η οποία θα ασχοληθεί με την καταγραφή των προβλημάτων και την επίλυση τους. Το σχήμα θα είναι ολιγομελές και ευέλικτο και θα ξεκινήσει τις εργασίες στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι στόχος είναι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός και η επιθετική πολιτική.

Στο τέλος της ομιλίας διάφοροι τουριστικοί παράγοντες έθεσαν ερωτήσεις για φλέγοντα θέματα, όπως:

  • Ο κ. Ντίνος Φραντζεσκάκης, πρόεδρος της Ένωσης Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού ώστε να μην σταματήσουν τις πτήσεις τους στην Ελλάδα
  • Ο κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης, γ.γ. του ΣΕΠΟΣ, που έθεσε στον υπουργό το θέμα της πρόσφατης άρνησης της κυβέρνησης να βοηθήσει στην προβολή της χώρας μας σε τουριστικές εκθέσεις σχετικά με τα συνέδρια, και γενικά σε τουριστικές εκθέσεις ειδικών μορφών τουρισμού
  • Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε την ανάγκη η πολιτεία να σταθεί δίπλα τους tour operators
  • Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στην υποστήριξη του κλάδου των αερομεταφορών, δηλώνοντας ότι πρέπει η κυβέρνηση να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου του Flight Safety Foundation που γίνεται στην Αθήνα τον Νοέμβριο
  • Ο κ. Γαλιατσάτος υποστήριξε ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει και την περιφέρεια σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Ο κ. Χριστοδουλάκης στο τέλος ανέφερε γεγονός ότι ο ΕΟΤ<.> δεν πρέπει να βοηθάει πλέον τους ιδιωτικούςριστι φορείς χρηματικά, οι οποίοινα κάνουν διαφήμιση με ιδκά κονδύλια, αλλά θαει μόνο συμβουλευτικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024