Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Οινόραμα 2014: H έκθεση του επώνυμου ελληνικού κρασιού στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Ιανουάριος 2014, 12:59

Εκατοντάδες οινοπαραγωγοί απ’όλη τη χώρα συμμετέχουν φέτος στο Οινόραμα με χιλιάδες διαφορετικές ετικέτες κρασιού που αναδεικνύουν όλες τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις και προελεύσεις.


Τo Οινόραμα, η μεγαλύτερη, παλαιότερη και πλέον σημαντική έκθεση για το ελληνικό κρασί και τον αμπελοοινικό εξοπλισμό οργανώνεται φέτος για 12η φορά, στις 7-10 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Το Οινόραμα οργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί σημαντικό ραντεβού του κλάδου αλλά και τη μεγαλύτερη στον κόσμο βιτρίνα για το επώνυμο ελληνικό κρασί.

Από το 1994 μέχρι σήμερα το Οινόραμα έχει συνοδέψει το ελληνικό κρασί στη φάση της αναγέννησής του και εν συνεχεία της εξύψωσής του σε ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της πατρίδας μας, ένα από τα λίγα -αν όχι το μόνο- που μπαίνει συστηματικά και επώνυμα, με τη μνεία Made in Greece, σε ξένα σπίτια ανά την υφήλιο.

Εκατοντάδες οινοπαραγωγοί απ’όλη τη χώρα συμμετέχουν φέτος στο Οινόραμα με χιλιάδες διαφορετικές ετικέτες κρασιού που αναδεικνύουν όλες τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις και προελεύσεις. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της αμπελουργίας και της οινοποίησης, ενώ για πρώτη φορά το λάδι, η ελιά και τα σχετικά μηχανήματα και εφόδια θα είναι επίσης παρόντα μέσω της “Ελαιοτεχνίας”, έκθεση που συνδιοργανώνεται με το Οινόραμα στον ίδιο χώρο.

Όπως πάντα, το Οινόραμα φιλοξενεί ένα καλοφτιαγμένο και έξυπνο πρόγραμμα παραλλήλων εκδηλώσεων, που αποτελούν παράδοση της εν λόγω έκθεσης, ενώ για άλλη μία φορά θα λειτουργήσει η “Πλατεία Γευσιγνωσίας”, μία έκθεση μέσα στην έκθεση, όπου παρουσιάζονται μόνο για επαγγελματίες τα καλύτερα κρασιά της έκθεσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες της εστίασης παρουσιάζει η Δευτέρα 10 Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στη θέση του κρασιού στο εστιατόριο, με συζητήσεις, διαλέξεις και σεμινάρια. Ξεχωρίζει εκείνο για όσους σκέπτονται να ανοίξουν “wine bar”, η μόδα των οποίων ξεκίνησε αμέσως μετά το Οινόραμα του 2012.

Το Οινόραμα, που διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum, απευθύνεται σε επαγγελματίες, αλλά μπορούν να την επισκεφθούν και καταναλωτές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top